Winkelcentrum Middenhoven
112

Opnieuw vernielingen Middenhoven

Amstelveen - In Middenhoven in Amstelveen Zuid zijn in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw vernielingen gepleegd door rondhangende jeugd. Ditmaal werden rond het winkelcentrum vernielingen gepleegd. Onder andere een haringkar was doelwit.

Ook diverse fietsen en bromfietsen werden omver getrapt, net als vrijdagavond bij de ingang van ontmoetingscentrum De Meent gebeurde. Vannacht werd ook een spandoek van een haringkar aan Brink - naast het winkelcentrum - kapot getrokken; de politie heeft de schade vannacht provisorisch gerepareerd in de hoop dat de ondernemer niet al teveel schade heeft opgelopen. 'Ook nu weer jeugd die het leuk vindt dingen kapot te maken,' meldde de politie vannacht op Instagram, bij een bezoek aan Brink.

Onrust in Middenhoven/Waardhuizen

Het is al enkele weken met name in de avonden/nachten onrustig in delen van de wijken Waardhuizen en Middenhoven. Aan Praam werd vrijdagavond ook al een trampoline op een speelplein in brand gestoken door vandalen. Veel omwonenden zijn de jeugdoverlast meer dan zat.

Onder andere bewoners in de omgeving van winkelcentrum Middenhoven ervaren veel overlast.  Dat is overigens niet nieuw: jaren geleden - voor de renovatie van het winkelcentrum - was de overlast rond het winkelcentrum zo groot dat er zogenoemde 'mosquitos' werden opgehangen. Die apparaten verspreiden een frequent hoog geluid dat alleen door jongeren tussen de 10 en 25 gehoord kan worden. Ook werden destijds de open portiekingangen die het centrum vroeger kende dicht gemaakt. Het winkelcentrum is recent volledig gerenoveerd, ook de buitenruimte rond het centrum is vernieuwd.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (312)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 312 een haast maagdelijk plaatje uit de wijk Keizer Karelpark, met de beroemde snackbar annex eetcafé De Vulkaan aan de Van der Hooplaan.

112 gisteren 12:11

Voetganger aangereden in Aalsmeer; automobilist aangehouden

Aalsmeer- Aan de Stommeerweg in Aalsmeer is zondagochtend vroeg een voetganger aangereden door een automobilist. De bestuurder van de wagen is na het ongeval aangehouden; de politie heeft inmiddels laten weten dat de bestuurder onder invloed verkeerde.

Verkeer & Vervoer 12 aug. 2022 11:57

Werkzaamheden A9: verkeershinder Colijnweg, afsluitingen Bleekerskade, Sierkade

Amstelveen – In verband met werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen worden tussen medio augustus en medio november op diverse momenten afsluitingen ingesteld op en rond de Burgemeester A. Colijnweg. Onder andere de onderdoorgangen onder de A9 bij de Bleekerskade en de Sierkade worden afgesloten.