Oppositiepartijen pleiten voor gezamenlijk protest huurders tegen forse huurverhogingen

Amstelveen – De oppositiepartijen AVA, GroenLinks en SP willen Amstelveense huurders motiveren om gezamenlijk protest aan te tekenen tegen verhuurders die ondanks de coronacrisis tóch forse huurverhogingen doorvoeren.

Ze roepen huurders op, zeker degenen die door de huurverhoging in problemen dreigen te komen, contact met hen op te nemen voor eventuele vervolgacties.

De drie partijen vonden de antwoorden die wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD) gaf op vragen die de partijen afgelopen week in een commissievergadering stelden over de huurverhogingen te vrijblijvend. AVA, GL en SP willen dat de wethouder met grote spoed weer in gesprek gaat met verhuurders.

Dat om alsnog bevriezing van de huur op het oude niveau te bewerkstelligen en ook om verhuurders, net als bij verhuurder Bouwinvest (300 woningen), af te laten zien van de inflatiecorrectie en huurverhogingen.

De drie partijen vragen huurders die in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen per e-mail contact op te nemen met een van de fracties via e-mail:
AVA: info@actiefvooramstelveen.nl
GroenLinks: amstelveen@groenlinks.nl
SP: amstelveen@sp.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.