Oppositiepartijen pleiten voor gezamenlijk protest huurders tegen forse huurverhogingen

Amstelveen – De oppositiepartijen AVA, GroenLinks en SP willen Amstelveense huurders motiveren om gezamenlijk protest aan te tekenen tegen verhuurders die ondanks de coronacrisis tóch forse huurverhogingen doorvoeren.

Ze roepen huurders op, zeker degenen die door de huurverhoging in problemen dreigen te komen, contact met hen op te nemen voor eventuele vervolgacties.

De drie partijen vonden de antwoorden die wethouder Rob Ellermeijer (Wonen, VVD) gaf op vragen die de partijen afgelopen week in een commissievergadering stelden over de huurverhogingen te vrijblijvend. AVA, GL en SP willen dat de wethouder met grote spoed weer in gesprek gaat met verhuurders.

Dat om alsnog bevriezing van de huur op het oude niveau te bewerkstelligen en ook om verhuurders, net als bij verhuurder Bouwinvest (300 woningen), af te laten zien van de inflatiecorrectie en huurverhogingen.

De drie partijen vragen huurders die in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen per e-mail contact op te nemen met een van de fracties via e-mail:
AVA: info@actiefvooramstelveen.nl
GroenLinks: amstelveen@groenlinks.nl
SP: amstelveen@sp.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.