Oproep om kerkklokken in Amstelveen te luiden bij jaarwisseling

Amstelveen - Het CDA Amstelveen heeft een oproep aan de kerken in Amstelveen gedaan om met oud en nieuw de klokken te (laten) luiden. 

CDA-raadslid Sandra van Engelen vindt dat deze bijzondere situatie vraagt om creativiteit. ‘Het zou mooi zijn als het erfgoed van de kerken ingezet kan worden om iedereen op een speciale manier een goed nieuwjaar toe te wensen. We sluiten ons daarom graag aan bij de landelijke oproep van CDA-kamerleden Martijn van Helvert en Chris van Dam.’

Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonenden ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren. ‘Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar”, aldus Van Engelen. “Het kan toch niet zo zijn dat we dit bijzondere jaar zo afsluiten en het nieuwe jaar in sobere stilte beginnen. Luid de klokken!’

Andere CDA-afdelingen in het land doen dezelfde oproep in hun gemeente.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.