Optreden vermeende ‘Nazi-band’ Infernal War in P60 ter discussie

AMSTELVEEN - Infernal War mag komende zondag gewoon optreden in het Amstelveense P60. De Poolse heavy metal band staat ter discussie vanwege een ‘ziekmakende fascinatie’ voor de gruwelijkheden van de Nazi’s.

Voor afgelopen week stond er voor Infernal War een tour door Engeland op het programma. Maar omdat de band ter discussie staat, zijn verschillende optredens van de agressieve blackened dead band afgelast. Zo ging onder meer het optreden in het Dome Tufnell Park in Londen niet door. Infernal War zou optreden als support act van de Zweedse black metal band Marduk, die voor komende zondag ook gepland staat in P60.

Zyklon

Volgens de Engelse antifascistische organisatie Hope Not Hate heeft de extreme Poolse band een ‘ziekmakende fascinatie’ voor de Nazi’s. Dit zou blijken uit het feit dat de naam van Infernal War in het verleden Infernal SS luidde en dat de gitarist van de extreme band ‘Zyklon’ wordt genoemd. Zijn naam zou verwijzen naar het gas dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om de Joden te vergassen. Daarnaast noemt de zanger van de band zich ‘Herr Warcrimer’ terwijl een van de nummers van Infernal War de titel ‘Jewhammer’ heeft.

The Jewish Chronicle meldt dat dat verschillende optredens van Infernal War in Engeland afgelopen week zijn afgelast in verband met de discussie. Diverse poppodia waar de optredens stonden gepland zouden samen met de touroperator dit besluit hebben genomen.

Bezetting

Ondertussen ontkent het Triumphator genoemde lid van de ter discussie staande band dat Infernal War politieke motieven zou hebben. “Wij betreuren de situatie”, zegt de muzikant op de website van The Jewish Chronicle. “Ik heb lang in Engeland gewoond en ik heb verschillende Joodse vrienden. Wij sympathiseren helemaal niet met de Nazi’s. Mijn familie leefde onder de bezetting van de Duitsers. Metal muziek is nou eenmaal geen softe muziek. Maar wij hebben absoluut geen politieke motieven.”

Woordvoerder Jaimy Buckert van P60 laat desgevraagd weten dat de Infernal War in een apart statement aan het poppodium ook nog eens heeft laten weten dat de band geen politieke motieven heeft. "Infernal War is geen nazi, neo-nazi of fascistische band", staat er in het statement. "Wij hebben ons ook nooit bezig gehouden met een politieke beweging of ideologie die te maken heeft met nationalisme, rascisme of antisemitisme in welke vorm dan ook."

Aanleiding

Het ziet er naar uit dat het concert van de ter discussie staande band zondag gewoon door gaat. "Mede door het statement van Infernal War zien we op dit moment geen aanleiding om het concert af te blazen", zegt Buckert. 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.