Opvang voor economisch daklozen in Duivendrecht en Olmenhof

Amstelveen - Voor inwoners die dakloos raken door verlies van werk of een scheiding en zodoende economisch dakloos worden, biedt het zogenoemde passantenpension aan de Wenckebachweg in Amsterdam/Duivendrecht een nieuw tijdelijk onderkomen.

Het complex aan de Wenckebachweg in Amsterdam/Duivendrecht kwam tot stand door een samenwerking tussen gemeneten Amsterdam, Ouder-Amstel en de Amstellandgemeenten waaronder Amstelveen. In het gebouw zijn 93 eenpersoonswoningen voor mensen die daar met wat lichte ondersteuning maximaal een jaar kunnen verblijven. In dat jaar wordt gewerkt aan doorstroom naar een reguliere woning of kamer.

15 van 93 woningen

Voor de Amstellandgemeenten zijn in eerste instantie 15 van de 93 woningen beschikbaar, dit aantal kan uitgebreid worden. Amsterdam gebruikt de resterende woningen. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen. “Een dak boven je hoofd is noodzakelijk om je leven weer op de rit te krijgen”, zegt Amstelveens wethouder Marijn van Ballegooijen. “We voorkomen hiermee dat inwoners nog meer problemen krijgen en verder afglijden.”

Economisch daklozen Amstelveen

Het exacte aantal economisch dakloze inwoners in Amstelveen is niet bekend. Niet iedereen meldt zich bij de hulpverlenende instantie of de gemeente. Soms kunnen inwoners zelf iets oplossen door het inzetten van familie of sociaal netwerk. In de regio Amstelland ontvingen 281 mensen vorig jaar begeleiding bij het zoeken naar een woning. Daarvan hebben 64 mensen tevens gebruik gemaakt van tijdelijke opvang.

Olmenhof

In Amstelland zijn verschillende tijdelijke opvanglocaties voor economisch daklozen. Naast de Wenckebachweg is er binnenkort ook plaats in het voormalig verzorgingshuis Olmenhof in Amstelveen, zo meldt de gemeente. 'Hier kunnen gezinnen een onderkomen vinden. Er worden ook Oekraïners tijdelijk opgevangen in de Olmenhof. De locatie aan de Graaf Janlaan wordt vanaf 1 mei niet meer gebruikt voor de opvang van economisch dakloze inwoners.'


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'