Gemeente Amstelveen

Opvoedspreekuren Amstelveen & Aalsmeer vanaf 2024 via Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

Amstelveen - Jeugdgezondheidszorg (JGZ) neemt per 1 januari 2024  de opvoedspreekuren van Opvoedadvies SEZO over. De opvoedspreekuren zijn bedoeld voor ouders uit de gemeente Amstelveen en Aalsmeer met kinderen tussen de 0 en 18 jaar en die vragen en/of problemen hebben bij de opvoeding.

Het opvoeden van kinderen tot zelfstandige volwassenen kan gepaard gaan met de nodige uitdagingen. In de meeste gevallen gaat het goed, maar soms ontstaan er situaties waarin je als ouder twijfelt over je aanpak. Dit kan vragen oproepen als: “Waarom luistert mijn kind zo slecht?” of “Mijn kind wil niet slapen. Hoe zorg ik ervoor dat hij wel naar bed wil?” Maar ook “Mijn partner en ik zitten niet op een lijn. Wat doen we daaraan?”

Opvoedadviseur

Wethouder Jeugd Frank Berkhout: “Gemeente Amstelveen wil ouders en verzorgers graag helpen als zij er zelf niet uitkomen. Vorig jaar maakten meer dan 200 gezinnen in Amstelveen gebruik van het opvoedspreekuur. Het is een makkelijke en laagdrempelige manier om goede hulp te krijgen. We nodigen mensen die problemen hebben bij de opvoeding van hun kinderen dan ook van harte uit om een afspraak te maken met een opvoedadviseur van de GGD/JGZ."

In gesprek met de opvoedadviseur

Samen met de opvoedadviseur gaat de ouder in één of meer gesprekken op zoek naar een aanpak die past bij de ouder en zijn/haar gezinssituatie. Voor Amstelveen en Aalsmeer is Lara Harzing de nieuwe opvoedadviseur. Zij is te vinden bij de locaties van de Jeugdgezondheidszorg in Amstelveen en Aalsmeer.

Praktische informatie

De opvoedspreekuren kunnen telefonisch, online of fysiek worden ingepland en worden in het Nederlands en Engels aangeboden. Voor de opvoedspreekuren is geen verwijsbrief nodig. Het initiatief wordt gefinancierd door de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer.

Aanmelden opvoedspreekuur

Een afspraak met de opvoedadviseur inplannen kan telefonisch (06 – 2337 0578) of via e-mail (jgzopvoedspreekuur@ggd.amsterdam.nl).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.