Oranjebuurt Amstelveen wil geen betaald parkeren

Oranjebuurt Amstelveen wil geen betaald parkeren

Amstelveen - 74 procent van de bewoners van de Oranjebuurt in de Amstelveense wijk Patrimonium blijkt op dit moment tegen de invoering van betaald parkeren met parkeervergunning. Dat blijkt uit een onlangs onder buurtbewoners gehouden enquête.


- Lees verder onder deze advertentie -

'De Oranjebuurt heeft gesproken', wordt gemeld in een persbericht.

Zelden of soms parkeerprobleem

De gemeente Amstelveen is voornemens om in 2021 in de Oranjebuurt betaald parkeren in te voeren van maandag t/m vrijdag, 09.00-18.00 uur. Eventuele parkeerproblemen worden door buurtbewoners meestal na 18.00 uur ‘s avonds ervaren. Gemiddeld genomen ervaren de bewoners overigens ‘zelden’ of ‘soms’ een parkeerprobleem bij de eigen woning.

Weinig parkeeroverlast vreemdparkeerders

De gemeente beoogt met de invoering van betaald parkeren zgn. ‘vreemdparkeerders’ te weren. De meest gesignaleerde vreemdparkeerders in de Oranjebuurt zijn hockey/cricket-gangers. Men ondervindt gemiddeld 4 (schaal 1-10) parkeeroverlast van eventuele vreemdparkeerders.

Enquête meewegen of doorslaggevend

De gehouden enquête is een initiatief van bewoners uit de Oranjebuurt en werd door ruim 46% van alle huishoudens ingevuld. Hiervan vindt 90% dat de gemeente de resultaten moet laten meewegen in de besluitvorming óf zelfs doorslaggevend moet laten zijn. Eind 2020 wordt nogmaals een enquête gehouden, zodat de resultaten kunnen worden vergeleken.


Reacties