AmstelveenZ

Oranjefeestje Abina dit jaar in afgeslankte vorm: gezelligheid & muziek, maar geen grote artiesten

Amstelveen - Ook dit jaar deelt Abina aan de Amsterdamseweg in de oranje feestvreugde op Koningsdag, maar wel met een minder grote opzet dan Amstelveen voor de coronacrisis gewend was.

Op 27 april is er volop muziek, staan er buitentaps en is er een hoop gezelligheid, maar dit jaar komen er geen grote publiekstrekkers in de vorm van artiesten, zoals in voorgaande jaren. Er is zeker wel een podium met een dj, maar een mega-podium waar de ene beroemde volkszanger de andere afwisselt, was dit jaar om meerdere reden niet haalbaar.

Afgeslankte vorm

In voorbije jaren werd het oranjefeest ook wel de grootste reünie van Amstelveen genoemd, maar dit jaar vindt het feest om meerdere reden in afgeslankte vorm plaats. Normaal starten de voorbereidingen voor het oranjefeest bij Abina al in december, maar toen zag het er voor de horeca nog somber uit door de corona-lockdown. Door de korte voorbereidingstijd, vergunning technische zaken en zeker ook een tekort aan personeel en beveiligers als gevolg van de coronacrisis hebben gemeente Amstelveen en Abina in goed overleg besloten het feest dit jaar af te slanken.

Muziek, dj

Dit jaar dus geen blik bekende artiesten en een straatbreed podium. ‘Maar het wordt zeker wel gezellig,’ zegt Jeffrey Oudshoorn van Abina. ‘We doen natuurlijk niet niks, we hebben volop muziek en een dj, maar een dergelijk groot event als in de voorgaande jaren optuigen was deze keer echt niet haalbaar en ook niet verantwoord. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft’, zegt hij.

Binnen dicht

Nieuw dit jaar is ook dat Abina op Koningsdag alleen buiten opereert met drank en eetstands en dat er binnen geen feest wordt gevierd, om het een en ander in het gareel te houden. Laurens Jansen hoopt dat het een gezellige oranjedag wordt met mooi weer en dat de trouwe Abina-fans een drankje komen doen.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.