AmstelveenZ

Oranjefeestje Abina dit jaar in afgeslankte vorm: gezelligheid & muziek, maar geen grote artiesten

Amstelveen - Ook dit jaar deelt Abina aan de Amsterdamseweg in de oranje feestvreugde op Koningsdag, maar wel met een minder grote opzet dan Amstelveen voor de coronacrisis gewend was.

Op 27 april is er volop muziek, staan er buitentaps en is er een hoop gezelligheid, maar dit jaar komen er geen grote publiekstrekkers in de vorm van artiesten, zoals in voorgaande jaren. Er is zeker wel een podium met een dj, maar een mega-podium waar de ene beroemde volkszanger de andere afwisselt, was dit jaar om meerdere reden niet haalbaar.

Afgeslankte vorm

In voorbije jaren werd het oranjefeest ook wel de grootste reünie van Amstelveen genoemd, maar dit jaar vindt het feest om meerdere reden in afgeslankte vorm plaats. Normaal starten de voorbereidingen voor het oranjefeest bij Abina al in december, maar toen zag het er voor de horeca nog somber uit door de corona-lockdown. Door de korte voorbereidingstijd, vergunning technische zaken en zeker ook een tekort aan personeel en beveiligers als gevolg van de coronacrisis hebben gemeente Amstelveen en Abina in goed overleg besloten het feest dit jaar af te slanken.

Muziek, dj

Dit jaar dus geen blik bekende artiesten en een straatbreed podium. ‘Maar het wordt zeker wel gezellig,’ zegt Jeffrey Oudshoorn van Abina. ‘We doen natuurlijk niet niks, we hebben volop muziek en een dj, maar een dergelijk groot event als in de voorgaande jaren optuigen was deze keer echt niet haalbaar en ook niet verantwoord. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft’, zegt hij.

Binnen dicht

Nieuw dit jaar is ook dat Abina op Koningsdag alleen buiten opereert met drank en eetstands en dat er binnen geen feest wordt gevierd, om het een en ander in het gareel te houden. Laurens Jansen hoopt dat het een gezellige oranjedag wordt met mooi weer en dat de trouwe Abina-fans een drankje komen doen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.