Advertorial Gezondheid & welzijn

Orthodontie bij kinderen: wanneer starten, wanneer verzekeren?

Amstelveen - In de voorgaande artikelen ‘Hier ben je geen nummer’ en ‘Aandacht voor individualiteit van het kind’ heeft Orthodontiepraktijk Swart zich voorgesteld. In het artikel ‘Aandacht voor de individualiteit van het kind’ is gesproken over de meest voorkomende gebitsafwijkingen bij kinderen en het tijdstip van insturen.

Het allerbelangrijkste is vanzelfsprekend de behandeling van uw kind en het resultaat. Echter ook het tijdig afsluiten van de juiste verzekering i.v.m. de kosten van een orthodontische behandeling is een belangrijk aandachtspunt.

Voor het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars en de daarbij behorende polis wijzen wij u graag op de volgende overzichtelijke website: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthodontie-tot-18-jaar.

Interview met: Francis Niessen, praktijkmanager Orthodontiepraktijk Swart  

Wordt een orthodontische behandeling vergoed?
‘De kosten voor een orthodontische behandeling lopen veelal op tussen de €2.500,- en €3.000,-, afhankelijk van de behandeling. Orthodontie wordt vrijwel nooit vanuit de basisverzekering vergoed, ook niet onder de 18 jaar. Daar dient veelal een aanvullende verzekering voor te worden afgesloten. Ook zien we steeds vaker dat verzekeraars wachttijden hanteren.

Ben je voor 100% verzekerd?
‘Wij zien steeds vaker dat een verzekering voor een orthodontische behandeling niet toereikend is voor de totale behandeling. Dit houdt in dat aan het einde van de behandeling er nog een resterend bedrag overblijft voor de ouders om zelf te betalen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden zodat u niet voor verrassingen komt te staan.’

‘Om een behandeling voorspoedig te laten verlopen ben je afhankelijk van meerdere factoren. Eén daarvan is een goede coöperatie van het kind en/of de ouders. Binnen ons team wordt er veel aandacht besteed aan het motiveren van kinderen om hun uitneembare beugels te dragen. Belangrijk ook is een goede mondhygiëne en in de laatste fase, bij vaste apparatuur, is het dragen van elastieken essentieel. In de eerste plaats om een mooi en goed eindresultaat te behalen maar ook uit financieel oogpunt zodat de behandeling geen vertraging zal oplopen en dus meer kosten met zich meebrengt.’

Hoe kun je te laat verzekeren voor zijn?
‘Vraag uw tandarts op tijd aan te geven of uw kind een beugel nodig heeft. Gelukkig zien wij steeds vaker dat tandartsen kinderen tijdig naar ons toesturen, ook zien wij ouders op eigen initiatief een afspraak maken voor een consult. Wij verwelkomen u en uw kind graag voor een tijdig adviesgesprek.’

Orthodontiepraktijk Swart Amsterdam/Amstelveen
Gevestigd in de Verwijspraktijk voor tandheelkunde
Van Boshuizenstraat 697
Telefoon 020-2471011
receptie@verwijspraktijk.nl  
www.orthodontiepraktijkamsterdam-amstelveen.nl


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.