Harry Kamphuis in zijn tijd als burgemeester van Amstelveen [Beeld: Anko Stoffels]

Oud-burgemeester Amstelveen Harry Kamphuis overleden

Amstelveen - Harry Kamphuis, tussen 1997 en 2005 burgemeester van Amstelveen, is op 79-jarige leeftijd overleden.

Dat meldt gemeente Amstelveen in een bericht op de gemeentelijke website.

Kamphuis was een klassieke burgemeester, die geliefd was bij velen. Tussen 1990 en 1997 was hij burgemeester in Bloemendaal, dat hij in 1997 verruilde voor Amstelveen, waar hij vervolgens 8 jaar (tot aan zijn vervroegd pensioen in 2005) het burgemeestersambt vervulde.

Hij werd in 2005 opgevolgd door Jan van Zanen, maar keerde Amstelveen niet de rug toe: hij had Amstelveen in zijn hart gesloten en bleef er ook na zijn ambtsperiode wonen. 

Het huidige college van burgemeester en wethouders heeft de familie gecondoleerd met het verlies en zij wenst de nabestaanden veel sterkte in deze verdrietige tijd. Loco-burgemeester Herbert Raat spreekt van een groot verlies en omschrijft hem als een vriendelijke, kundige, zeer sociale en ook goed zichtbare burgemeester waar Amstelveen trots op kon zijn.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.