Dominique Deutz (rechts) kreeg een onderscheiding van burgemeester Bas Eenhoorn [2019, Gemeente Amstelveen/Fokke van Saane]

Oud-directeur Schouwburg Amstelveen, Dominique Deutz, overleden

Amstelveen - Dominique Deutz, tussen 1995 en 2019 directeur van Schouwburg Amstelveen, is vorige week op 70-jarige leeftijd overleden.

Deutz ging in 2019, na bijna een kwart eeuw trouwe dienst, met pensioen. Bij haar afscheid in 2019 kreeg ze een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt door toenmalig burgemeester Bas Eenhoorn.

Geweldig gedaan

Rein Schurink, oud-gemeentesecretaris en thans voorzitter van de Raad van Toezicht van de Schouwburg, had veel met haar te maken en noemt haar overlijden treurig nieuws. Hij wenst nabestaanden veel sterkte. ‘Het is bijzonder triest dat ze maar relatief kort van haar pensioen heeft mogen genieten, want dat had ze echt verdiend,' zegt Schurink. 'Ze is 24 jaar directeur geweest en in die tijd heeft Schouwburg Amstelveen een zeer sterke positie verworven. Dat was zeker niet makkelijk naast een grote stad als Amsterdam. Ze heeft het in haar tijd echt geweldig gedaan.’

Begaan

Deutz wist altijd een gevarieerde programmering te brengen en met name op het gebied van dans haalde ze aansprekende gezelschappen en voorstellingen binnen. Volgens Schurink was Deutz ook zeer begaan met haar personeel. Ook maakte ze zich vaak hard voor de Schouwburg, bijvoorbeeld toen een uitbreiding van de toneeltoren noodzakelijk was. Die uitbreiding, die uiteindelijk in 2013 gestalte kreeg, was van evident belang om grote en aansprekende producties te kunnen blijven ontvangen in de Schouwburg.

Icoon

Wethouder Kunst & Cultuur, Herbert Raat, heeft ook intensief met haar samengewerkt en heeft enorm veel waardering voor haar inzet: ‘Ze is veel te vroeg overleden. Ze heeft echt een ongekend grote staat van dienst in Amstelveen. Onder haar leiding is de Schouwburg uitgegroeid tot een cultureel icoon van Amstelveen en omstreken, daar is ze enorm belangrijk in geweest en daar zijn we haar zeer dankbaar voor.  We wensen nabestaanden veel sterkte met dit verlies.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.