Herbert Raat

'Oud & Nieuw in Amstelveen voorbeeld voor Nederland'

'In Amstelveen zijn tijdens de jaarwisseling 2018-2019 geen hulpverleners lastiggevallen. De politie en onze gemeentelijke handhavers zijn niet bekogeld. Ook hadden we geen 45 meter hoog vreugdevuur dat uitliep op een drama. Wel genoten heel veel Amstelveners van een gezellige avond. Zo is onze gemeente een voorbeeld hoe de jaarwisseling ook gevierd kan worden'. VVD-wethouder Herbert Raat (Handhaving) is zeer te spreken over het Amstelveense Nieuwjaarsfeest.                              

Arrestaties

Als je vandaag de kranten openslaat dan is de beeld totaal anders. Zo waren er in Amsterdam 183 incidenten waarbij in 7 gevallen zelfs vuurwapensgebruikt zijn. De Veiligheidsregio Rotterdam meldt 55 arrestaties. In Houten en IJsselstein was er agressie tegen brandweermannen. Ook de plaats Geesbrug in Drenthe haalde het nieuws, daar moest de mobiele eenheid worden ingezet. En zo kunnen we nog een tijd doorgaan.

Huisdieren

Hoe anders is het bij ons in de gemeente. In de periode tussen kerst en de jaarwisseling hebben onze handhavers vooral gecontroleerd om te vroeg afsteken van vuurwerk te voorkomen. Dit is een grote ergernis bij veel mensen vooral ook vanwege de paniek het veroorzaakt bij huisdieren.

Zo hebben we drie jongeren verwezen naar Halt (Halt voorkomt en bestraft jeugdcriminaliteit). Ook is vuurwerk in beslag genomen en 6 bonnen uitgeschreven. Tijdens de jaarwisseling zijn er geen noemenswaardige bijzonderheden voorgevallen.

Heterdaad

De burgemeester Bas Eenhoorn vertelde me dat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt. En behalve een brand in een leegstaand huis aan de Amsteldijk, vuurwerk op de IJsbaan in Stadshart gebeurde er weinig bijzonders. Op nieuwjaarsdag kwam ik overal Amstelveners tegen die bezig waren om de rommel op te ruimen, hulde!

NOS-journaal

Kortom, het was een rustige jaarwisseling dankzij Amstelveners, de politie en handhaving. We zullen er het NOS-journaal niet mee halen, die zijn meer gericht op de excessen. Maar mochten ze een voorbeeld zoeken hoe de jaarwisseling ook op een leuke manier gevierd kan worden, dan moeten ze in Amstelveen zijn.

www.herbertraat.com


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws