VTF

Oud-politieagenten in de rij voor anti-inbraakteam

Amstelveen - Onder oud-politieagenten is veel belangstelling voor een speciaal te vormen anti-inbrekersteam, dat de Amstelveense politie moet gaan ondersteunen. 

Dat meldt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) desgevraagd. Hij heeft veel positieve reacties op het plan mogen ontvangen en inmiddels hebben zich al tien oud-agenten bij de wethouder persoonlijk gemeld die deel willen uitmaken van het anti-inbrekersteam, dat is meer dan dubbel zoveel als de gemeente in dienst kan nemen. Via de procedure worden meer aanmeldingen verwacht.

Amstelveen wil een anti-inbrakenteam samenstellen omdat de reguliere politiecapaciteit tekort schiet en het aantal inbraken in Amstelveen de spuigaten uitloopt. Raat legt de schuld van het hoge aantal inbraken nadrukkelijk niet bij de hardwerkende agenten in dienst, maar aan de gebrekkige capaciteit.

De gemeente heeft drie ton uitgetrokken om zelf oud-agenten in dienst te nemen en daarmee het aantal inbraken drastisch terug te dringen. 'Wij sturen ze op pad met één opdracht: het tegenhouden en betrappen van inbrekers en het inbraakcijfer naar beneden krijgen. Over deze aanpak wordt nog nader afgestemd met de politie. Ze komen bij de gemeente in dienst, maar we doen dit in samenwerking met de politie.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.