VTF

Oud-politieagenten in de rij voor anti-inbraakteam

Amstelveen - Onder oud-politieagenten is veel belangstelling voor een speciaal te vormen anti-inbrekersteam, dat de Amstelveense politie moet gaan ondersteunen. 

Dat meldt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) desgevraagd. Hij heeft veel positieve reacties op het plan mogen ontvangen en inmiddels hebben zich al tien oud-agenten bij de wethouder persoonlijk gemeld die deel willen uitmaken van het anti-inbrekersteam, dat is meer dan dubbel zoveel als de gemeente in dienst kan nemen. Via de procedure worden meer aanmeldingen verwacht.

Amstelveen wil een anti-inbrakenteam samenstellen omdat de reguliere politiecapaciteit tekort schiet en het aantal inbraken in Amstelveen de spuigaten uitloopt. Raat legt de schuld van het hoge aantal inbraken nadrukkelijk niet bij de hardwerkende agenten in dienst, maar aan de gebrekkige capaciteit.

De gemeente heeft drie ton uitgetrokken om zelf oud-agenten in dienst te nemen en daarmee het aantal inbraken drastisch terug te dringen. 'Wij sturen ze op pad met één opdracht: het tegenhouden en betrappen van inbrekers en het inbraakcijfer naar beneden krijgen. Over deze aanpak wordt nog nader afgestemd met de politie. Ze komen bij de gemeente in dienst, maar we doen dit in samenwerking met de politie.'


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.