Oud-politieagenten in de rij voor anti-inbraakteam

Oud-politieagenten in de rij voor anti-inbraakteam Foto: VTF

Amstelveen - Onder oud-politieagenten is veel belangstelling voor een speciaal te vormen anti-inbrekersteam, dat de Amstelveense politie moet gaan ondersteunen. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat meldt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) desgevraagd. Hij heeft veel positieve reacties op het plan mogen ontvangen en inmiddels hebben zich al tien oud-agenten bij de wethouder persoonlijk gemeld die deel willen uitmaken van het anti-inbrekersteam, dat is meer dan dubbel zoveel als de gemeente in dienst kan nemen. Via de procedure worden meer aanmeldingen verwacht.

Amstelveen wil een anti-inbrakenteam samenstellen omdat de reguliere politiecapaciteit tekort schiet en het aantal inbraken in Amstelveen de spuigaten uitloopt. Raat legt de schuld van het hoge aantal inbraken nadrukkelijk niet bij de hardwerkende agenten in dienst, maar aan de gebrekkige capaciteit.

De gemeente heeft drie ton uitgetrokken om zelf oud-agenten in dienst te nemen en daarmee het aantal inbraken drastisch terug te dringen. 'Wij sturen ze op pad met één opdracht: het tegenhouden en betrappen van inbrekers en het inbraakcijfer naar beneden krijgen. Over deze aanpak wordt nog nader afgestemd met de politie. Ze komen bij de gemeente in dienst, maar we doen dit in samenwerking met de politie.'

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties