Oranje vlaggen sieren het Oude Dorp

Oude Dorp Amstelveen kleurt oranje voor EK 2024

Amstelveen - Het Oude Dorp in Amstelveen is klaar voor het EK Voetbal 2024 dat komende vrijdag losbarst. In de Dorpsstraat en de Stationsstraat hangen talloze oranje vlaggen met de tekst 'Ons Oranje'.

Het EK Voetbal gaat komende vrijdag (14 juni, 21.00 uur) van start met de openingswedstrijd Duitsland-Schotland.  Aanstaande zondag (16 juni, 15.00 uur) treedt het Nederlands elftal aan tegen Polen.

oranje valggen ek oude dorp amstelveen 2024.jpg
Vlaggen in de Stationsstraat.

De (horeca-)ondernemers in het Oude Dorp hopen dat veel Amstelveners de wedstrijden in het dorp komen kijken.

oranje ek 2024 oude dorp george thijs.jpg
George Thijs (Café Thijs) staat ook dit toernooi pal achter oranje en is initiatiefnemer van de oranje vlaggenactie. Foto: EvdH  

Het EK Voetbal duurt een maand: de finale wordt gespeeld op 14 juli (21.00 uur).

Groepswedstrijden Oranje

  • Zondag 16 juni 15.00 uur: Polen - Nederland
  • Vrijdag 21 juni 21.00 uur: Nederland - Frankrijk
  • Dinsdag 25 juni 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.