Oude Dorp, Gemeente Amstelveen

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.

De Dorpsmarkt zal plaats gaan bieden aan zo’n acht tot tien ondernemers en zal elke woensdag van 09.00 tot 16.00 uur worden gehouden. Er is alleen plaats voor ondernemers met een eigen wagen; er komen dus geen kramen en het aanbod zal aanvullend zijn op het bestaande aanbod in het Oude Dorp; dus er wordt bijvoorbeeld geen kleding verkocht op de Dorpsmarkt.

Volgens de gemeente heeft een aantal ondernemers van de vrijdagmarkt in het Stadshart heeft al aangegeven interesse te hebben. Daarnaast wordt ook gekeken of lokale ondernemers zich bij de markt willen aansluiten. Het college van burgemeester en wethouders stemde gisteren, 21 mei in, met een pilotvoorstel om op het plein in het Oude Dorp elke woensdag de nieuwe, kleinschalige markt te organiseren. 

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “Wij hopen dat op het plein in het Oude Dorp, naast Museum JAN, een bloeiende markt ontstaat waar bewoners, ondernemers en Amstelveners veel gemak en plezier van ondervinden. Zijn collega wethouder Herbert Raat (Oude Dorp) vult aan: “Het college ziet dit als een mooi initiatief om het Oude Dorp verder te verlevendigen en te ontwikkelen tot een charmante, culinaire en culturele plek.”

Proefperiode

Na een eerste periode van 5 juni t/m 17 juli volgt een eerste evaluatie. Dan volgt eventueel een tweede periode tot eind van het jaar. Op dat moment volgt een uitgebreidere evaluatie en wordt gekeken of de markt structureel wordt en onder welke voorwaarden. De omwonenden worden door middel van een brief geïnformeerd over de komst van de markt.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.