Het Oude Dorp in Amstelveen op de schop

Oude Dorp Amstelveen op de schop: herinrichting in volle gang

Amstelveen - Het Oude Dorp in Amstelveen wordt momenteel flink op de schop genomen voor een grondige facelift.

Diverse straten in de historische kern van de gemeente liggen momenteel open, waaronder een deel van de Dorpsstraat en het parkeerplein bij horecagelegenheid Du Monde.

dorp_renovatie1.jpg

De herinrichting vindt gefaseerd plaats. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden voor de facelift vorig najaar al van start gaan, maar in overleg met ondernemers werd besloten om na de feestdagen van 2020 te beginnen.

Nostalgische uitstraling

De Dorpsstraat en Stationsstraat worden gelijkvloers ingericht met gebakken klinkers en een nostalgische uitstraling. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat worden onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien en bestaande bomen krijgen een groene omheining,

Ook moeten klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes de historische uitstraling versterken, Ook Het Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting van de Dorpsstraat en Stationsstraat;
Om de eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair’ zoals fietsenrekken, afvalbakken en bankjes. Niet alles is hetzelfde, maar de elementen passen bij elkaar.

dorp_renovatie2.jpg


Het project Oude Dorp kent acht fases. Momenteel is gestart met fase 1. De werkzaamheden duren tot in ieer geval begin maart.

Bezwaarprocedure verkeersluw maken

Naast de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan zijn er plannen om het Oude Dorp  verkeersluw te maken en doorgaand autoverkeer te weren. Rond de verkeersmaatregelen die hiermee gepaard gaan, loopt een bezwaarprocedure. Nadere besluitvorming hierover wordt dit jaar verwacht. De werkzaamheden voor de uitvoering van het Beeldkwaliteitsplan staan hier los en hoeven hier niet op te wachten.

dorp_renovatie3.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.

Algemeen gisteren 17:07

Groen licht voor thermische vlucht boven Amstelveen vanavond

Amstelveen - De thermische vlucht die vanavond (zaterdag 27 februari 2021) boven Amstelveen is gepland, gaat definitief door. Vanaf 19.00 uur zal een vliegtuigje met speciale apparatuur aan boord boven de gemeente vliegen om warmteverlies van daken te meten. Het advies van de gemeente aan inwoners is om de verwarming aan te zetten.

Algemeen 26 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (35)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 35e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van het tamelijk nieuwe appartementencomplex UpMountain in het Stadshart.

Algemeen 26 feb. 2021 19:16

'Zaterdagavond thermische vlucht boven Amstelveen'

Amstelveen – Zaterdagavond 27 februari zal zoals het er nu naar uitziet een vliegtuig met een thermische infraroodcamera over de gemeente Amstelveen vliegen om speciale warmte-opnames te maken. De vlucht dient om inwoners straks online inzicht te kunnen geven in eventueel warmteverlies via het dak van hun woning.