Rumba Residence aan de Acacialaan

Oude locatie Dansschool Mittelmeijer getransformeerd tot wooncomplex ‘Rumba Residence’

Amstelveen - Op de voormalige locatie van dansschool Mittelmeijer aan de Acacialaan zijn afgelopen week de koopappartementen van het nieuw verrezen woongebouw Rumba Residence opgeleverd.

Dans- en Partycentrum Mittelmeijer verhuisde enkele jaren geleden naar de Dr. Willem Dreesweg 1 (boven restaurant Fussia). Ter Brinke ontwikkelde op de oude dansschoollocatie aan de Acacialaan 28 duurzame appartementen waarvan 26 appartementen in het middeldure koopsegment.

Grote belangstelling

Nog voordat de eerste paal de grond in werd geslagen, hadden zich al veertig gegadigden gemeld voor dit project. Dertig procent van de nieuwe bewoners komt uit Amstelveen. 

acacialaan oplevering amstelveen.jpg
Foto: gemeente Amstelveen

Wethouder ruimtelijke ordening & duurzaamheid Floor Gordon opende vorige week samen met Paul Rietberg, directeur ontwikkeling van Ten Brinke symbolisch het nieuwe appartementengebouw. De nieuwe bewoners waren daarbij aanwezig en zij konden met elkaar kennismaken.

Duurzaam
‘Het gebouw heeft een WKO systeem, zonnepanelen en waterdoorlatende parkeerplaatsen door een open bestrating met groen. Duurzame elementen die steeds meer aan belang winnen,’ aldus wethouder Gordon.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.