Hans Poll van Cigo De Posthoorn. [Beeld: Anko Stoffels]

Oudejaarsloten bij Posthoorn ingestraald met magie

AMSTELVEEN – De Amstelveense loterijspecialist Cigo de Posthoorn aan de Van der Hooplaan gooit alles in de strijd om dit jaar het winnende Oudejaarslot (hoofdprijs 30 miljoen euro) te verkopen.

Donderdag 28 december heeft eigenaar Hans Poll de bekende illusionist ‘Rich Magic’ gevraagd om de oudejaarsloten van De Posthoorn met magie te behandelen.

Voorproefje
Vanaf 14.00 uur zal Rich de klanten van de Posthoorn entertainen en de gekochte oudejaarsloten van de benodigde magie voorzien. Daarnaast krijgen de klanten van de Posthoorn die middag alvast een voorproefje van oudejaarsavond.

Bijgeloof
Amstelveners blijken behoorlijk bijgelovig rond de oudejaarstrekking. Daar weet Poll alles van: ‘Bij onze winkel worden boeddhabeeldjes voor de deur gezet. Klanten nemen ook gelukspoppetjes mee, die zet ik dan achter de toonbank. Blijkbaar helpt het want er zijn hier al diverse grote prijzen gevallen.’

Schietgebedje
Meer dan de helft van de Nederlanders (52%) koopt een Oudejaarslot. Om het geluk af te dwingen koopt één op de drie Nederlanders zijn Oudejaarslot ieder jaar opnieuw bij dezelfde ‘gelukswinkel’. 20 procent  doet bovendien een schietgebedje voor een winnend lot en een grote groep kust in de winkel zijn lot voor geluk.

Geluksgetallen
Ook meespelen met geluksgetallen is bij ongeveer een derde van de Nederlanders populair. Bij de Staatsloterij kun je zelf het eindcijfer van je lotnummer kiezen. Het vaakst gekozen cijfer blijft geluksgetal 7, maar ook wordt geluk toegedicht aan geboorte- of trouwdata. Bijna de helft van degenen die met een gekozen eindcijfer meespeelt (44%), doet dit op grond van het voorgevoel dat op dit cijfer een prijs valt. Vrouwen (25%) doen dit vaker dan mannen (15%).


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.