Oudejaarsloten bij Posthoorn ingestraald met magie

Oudejaarsloten bij Posthoorn ingestraald met magie Foto: Hans Poll van Cigo De Posthoorn. [Beeld: Anko Stoffels]

AMSTELVEEN – De Amstelveense loterijspecialist Cigo de Posthoorn aan de Van der Hooplaan gooit alles in de strijd om dit jaar het winnende Oudejaarslot (hoofdprijs 30 miljoen euro) te verkopen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Donderdag 28 december heeft eigenaar Hans Poll de bekende illusionist ‘Rich Magic’ gevraagd om de oudejaarsloten van De Posthoorn met magie te behandelen.

Voorproefje
Vanaf 14.00 uur zal Rich de klanten van de Posthoorn entertainen en de gekochte oudejaarsloten van de benodigde magie voorzien. Daarnaast krijgen de klanten van de Posthoorn die middag alvast een voorproefje van oudejaarsavond.

Bijgeloof
Amstelveners blijken behoorlijk bijgelovig rond de oudejaarstrekking. Daar weet Poll alles van: ‘Bij onze winkel worden boeddhabeeldjes voor de deur gezet. Klanten nemen ook gelukspoppetjes mee, die zet ik dan achter de toonbank. Blijkbaar helpt het want er zijn hier al diverse grote prijzen gevallen.’

Schietgebedje
Meer dan de helft van de Nederlanders (52%) koopt een Oudejaarslot. Om het geluk af te dwingen koopt één op de drie Nederlanders zijn Oudejaarslot ieder jaar opnieuw bij dezelfde ‘gelukswinkel’. 20 procent  doet bovendien een schietgebedje voor een winnend lot en een grote groep kust in de winkel zijn lot voor geluk.

Geluksgetallen
Ook meespelen met geluksgetallen is bij ongeveer een derde van de Nederlanders populair. Bij de Staatsloterij kun je zelf het eindcijfer van je lotnummer kiezen. Het vaakst gekozen cijfer blijft geluksgetal 7, maar ook wordt geluk toegedicht aan geboorte- of trouwdata. Bijna de helft van degenen die met een gekozen eindcijfer meespeelt (44%), doet dit op grond van het voorgevoel dat op dit cijfer een prijs valt. Vrouwen (25%) doen dit vaker dan mannen (15%).


Reacties