Ouderkerkse zwerfafvalruimers uitgeroepen tot Beschermers van het Jaar in Amstelland

Ouderkerk/Amstelveen - Het zonder gêne weggooien van afval in recreatiegebieden in Amstelland door bezoekers blijft voor Beschermers Amstelland een hardnekkig probleem. Het bestuur van de Stichting Beschermers Amstelland heeft daarom tijdens de afgelopen zondag gehouden Amstellanddag de Ouderkerkse zwerfvuilgroep uitgeroepen tot Beschermer van het Jaar. De groep ruimt met regelmaat zwerfafval op in de omgeving van Ouder-Amstel en houdt daarmee belangrijke natuurgebieden, zoals de Ronde Hoep en de Ouderkerkerplas, een stuk schoner.

Het bestuur van Stichting Beschermers Amstelland (SBA) reikte dit jaar voor het eerst de Amstellandprijs voor Beschermer van het Jaar uit. Het bestuur wil met de prijs een nieuwe traditie vestigen.

Schoon Amstelland

Voorzitter Wim Zwanenburg van SBA prijst in het bijzonder Cindy Zeinstra en Jos Mulder van de zwerfvuilgroep. “Er blijft vaak veel afval liggen bij de Ouderkerkerplas, in de Ronde Hoep, plastic en ander vuil dat het water (ook rivier de Amstel) in waait. Amstelland kan alleen mooi blijven als het ook schoon is. Daarom is het uitermate belangrijk dat mensen zoals Cindy Zeinstra en Jos Mulder steeds het initiatief nemen om dat zwerfafval op te gaan rapen, in te zamelen en daar actie voor te voeren.

Amstellandprijsuitreiking Beschermer van Jaar 2024.jpg

"Door zelf het goede voorbeeld te geven, maar ook door andere te enthousiasmeren en bij hun acties te betrekken, zoals bij de loopgroep La Rotonde, de Ronde Hoep-loop. In het hele Amstellandgebied wordt er gelukkig vaak veel rommel door vrijwilligers verwijderd, maar afval zonder gene weggooien in onze recreatiegebieden blijft een hardnekkig probleem. Cindy en Jos laten zich niet ontmoedigen en zijn daarom de Amstellandprijs meer dan waard”.

Cindy Zeinstra heeft meer dan 6 jaar geleden samen met haar moeder besloten om een zwerfvuilopraapgroep op te richten. Zij hebben daarvoor ook een Facebook-pagina Ouderkerkszwerfafval opgericht. Inmiddels heeft de Facebookgroep 91 leden met 15 echt actieve leden die regelmatig vuil oprapen.

Waardering

Met de Amstellandprijs ‘Beschermer van het Jaar’ willen de Beschermers hun waardering uitten voor een persoon, een groep of een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het Amstelland, waarmee de waarde van het mooie cultuur-historische open landschap en de identiteit van het gebied wordt bevestigd. 


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.