AmstelveenZ

Overdracht tenniscomplex Startbaan op 24 november

AMSTELVEEN - Op 24 november draagt wethouder Peter Bot tijdens een feestelijke bijeenkomst het tennis- en biljartcomplex aan de Startbaan over aan een vanuit de Tennisvereniging LTC Startbaan opgezette stichting. De wethouder geeft daarmee mede uitvoering aan een uniek Raadsinitiatief van de raadsleden Rob Ellermeijer (VVD) en Jitze Bakker (BBA).

Het vergroten van de betrokkenheid van de sportverenigingen en de sporters bij de accommodaties waarop zij hun sport beoefenen, is een belangrijke doelstelling in het gemeentelijke sportbeleid. Nadat dit onder meer leidde tot de overdracht van tennispark Overburg aan de vereniging, is die mogelijkheid ook voor het complex aan de Startbaan uitgewerkt. Het proces om te komen tot deze overdracht heeft vervolgens een impuls gekregen door het initiatief van Ellermeijer en Bakker.

Onafhankelijke stichting
Rekening houdend met het door de tennisvereniging LTC Startbaan opgestelde ondernemingsplan en cijfers uit de gemeentelijke exploitatie, hebben deze raadsleden een initiatiefvoorstel geformuleerd. In de Raad van mei 2017 heeft dit geleid tot een besluit om het gehele complex over te dragen aan een door LTC Startbaan op te richten onafhankelijke stichting. In dat besluit zijn tevens de financiële randvoorwaarden vastgelegd en is ook aangegeven dat de overdracht uiterlijk op 1 oktober 2017 zijn beslag moest krijgen. Het niet behalen van deze datum komt mede door de complexiteit van de materie en de rolverdeling tussen de gemeente en het verzelfstandigde sportbedrijf. Door ambtelijke en bestuurlijke inzet zijn uiteindelijk alle obstakels overkomen en werden begin november alle seinen op groen gezet.

Overdracht
De wethouder en Stichting Tenniscentrum Startbaan zullen op 24 november vanaf 16:30 uur de overdracht officieel maken. Deze Stichting is nu verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie van het complex, dat naast de 12 buitenbanen van de LTC Startbaan, ruimte biedt aan een tennishal met 5 binnenbanen voor huurders uit Amstelveen en de Regio Amstelland, alsmede aan een biljartcentrum met 12 tafels. Van deze 12 tafels zijn 2 van wedstijdformaat en is er één beschikbaar voor het welbekende snookeren.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.