VTF, Vivian Tusveld

Overlastgevende woning Koen van Oosterwijklaan op slot om drugshandel

Amstelveen - De beruchte overlastgevende woning aan de Koen van Oosterwijklaan in Amstelveen, waarvan omwonenden al tijden overlast ervaren, is gisterenavond op last van de burgemeester voor drie maanden op slot gegooid.

De politie blijkt vorige week een man betrapt te hebben die met verdovende middelen uit de woning kwam; de politie doorzocht daarop het huis en concludeerde dat de woning werd gebruikt voor handel in verdovende middelen.

Voor de burgemeester voldoende reden om de woning voor 90 dagen in het slot te gooien op basis van artikel 13b van de Opiumwet, zo meldt hij in een brief aan de gemeenteraad.

De woning zorgt al tijden voor ernstige overlast in de buurt. De burgemeester kondigde eerder al aan extra surveillances te houden rond de woning; dat blijkt nu vruchten te hebben afgeworpen. De burgemeester hoopt dat met de sluiting de rust in de buurt zal terugkeren.

Onlangs kreeg de bewoonster al een formele waarschuwing op grond van de Wet aanpak woonoverlast. Ook kreeg een regelmatige bezoeker van de woning een gebiedsverbod opgelegd. Sindsdien surveilleren handhavers van de gemeente en politie veelvuldig in de wijk.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.