Zo werd de bunker aangetroffen na jarenlange leegstand

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. 

De afgelopen jaren stond de bunker garant voor een jurdische strijd: de Verenging Sloop de Bunker wilde dat de bunker zou verdwijnen en vocht de door de gemeente uitgeroepen monumentale status van het gebouw aan. De Raad van State stelde afgelopen zomer echter de gemeente in het gelijk waarmee de monumentale status van monument onherroepelijk is geworden en de weg vrij lijkt voor een educatieve functie.

De Amstelveense historie, waaronder de lokale oorlogsgeschiedenis, vormt een eerste aanknopingspunt voor de nieuwe invulling van de bunker. Bij de nieuwe educatieve invulling zal rekening worden gehouden met de beperkingen van het gebouwtje, zoals de geringe oppervlakte, maar ook de ligging: overlast voor buurtbewoners (geluid en parkeren) dient beperkt te blijven. De bunker fungeerde in vroeger jaren als jongerenhonk, maar is al jarenlang ongebruikt. 

Bunker-online
De Bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.