Zo werd de bunker aangetroffen na jarenlange leegstand

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. 

De afgelopen jaren stond de bunker garant voor een jurdische strijd: de Verenging Sloop de Bunker wilde dat de bunker zou verdwijnen en vocht de door de gemeente uitgeroepen monumentale status van het gebouw aan. De Raad van State stelde afgelopen zomer echter de gemeente in het gelijk waarmee de monumentale status van monument onherroepelijk is geworden en de weg vrij lijkt voor een educatieve functie.

De Amstelveense historie, waaronder de lokale oorlogsgeschiedenis, vormt een eerste aanknopingspunt voor de nieuwe invulling van de bunker. Bij de nieuwe educatieve invulling zal rekening worden gehouden met de beperkingen van het gebouwtje, zoals de geringe oppervlakte, maar ook de ligging: overlast voor buurtbewoners (geluid en parkeren) dient beperkt te blijven. De bunker fungeerde in vroeger jaren als jongerenhonk, maar is al jarenlang ongebruikt. 

Bunker-online
De Bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.