Davey Photography, Davey Baas
112

Overval Albert Heijn Maalderij: medewerker probeerde overvaller te stoppen

Amstelveen - [Update] Bij de overval op het Albert Heijn-filiaal Maalderij in Bovenkerk woensdagavond heeft een supermarkt-medewerker gepoogd de overvaller tegen te houden, maar die wist te ontkomen.

De politie heeft duidelijkheid gegeven over wat woensdagavond precies is voorgevallen. Rond 21.50 uur stapte een man de supermarkt op bedrijventerrein Bovenkerk binnen. Hij wachtte aanvankelijk geduldig bij de servicebalie.

Mes getrokken

Toen de man aan de beurt was, pakte hij ineens een mes en bedreigde daarmee het personeelslid achter de balie. De geschrokken medewerker opende de kassa-lade waarop de overvaller hieruit een greep deed, om vervolgens op de vlucht te slaan.

Een collega van het slachtoffer probeerde de overvaller in zijn vlucht nog tegen te houden, maar dit lukte helaas niet. De medewerker liep hierbij volgens de politie lichte verwondingen op, maar Albert Heijn laat in een nagekomen reactie weten dat dat niet correct is en dat de medewerker niet gewond is geraakt.

De politie werd direct gealarmeerd, maar de dader kon niet meer worden getraceerd ondanks een zoektocht.

Signalement

De medewerkers beschrijven de overvaller als volgt:
-Man;
-Rond de 20 jaar oud;
-Rond de 1,75 meter;
-Sikje;
-Droeg een grijze hoodie, zonnebril en donkerkleurige broek.

Getuigen gezocht

De recherche heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij het registratienummer 2023 1210 71.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.