Davey Photography, Davey Baas
112

Overval Albert Heijn Maalderij: medewerker probeerde overvaller te stoppen

Amstelveen - [Update] Bij de overval op het Albert Heijn-filiaal Maalderij in Bovenkerk woensdagavond heeft een supermarkt-medewerker gepoogd de overvaller tegen te houden, maar die wist te ontkomen.

De politie heeft duidelijkheid gegeven over wat woensdagavond precies is voorgevallen. Rond 21.50 uur stapte een man de supermarkt op bedrijventerrein Bovenkerk binnen. Hij wachtte aanvankelijk geduldig bij de servicebalie.

Mes getrokken

Toen de man aan de beurt was, pakte hij ineens een mes en bedreigde daarmee het personeelslid achter de balie. De geschrokken medewerker opende de kassa-lade waarop de overvaller hieruit een greep deed, om vervolgens op de vlucht te slaan.

Een collega van het slachtoffer probeerde de overvaller in zijn vlucht nog tegen te houden, maar dit lukte helaas niet. De medewerker liep hierbij volgens de politie lichte verwondingen op, maar Albert Heijn laat in een nagekomen reactie weten dat dat niet correct is en dat de medewerker niet gewond is geraakt.

De politie werd direct gealarmeerd, maar de dader kon niet meer worden getraceerd ondanks een zoektocht.

Signalement

De medewerkers beschrijven de overvaller als volgt:
-Man;
-Rond de 20 jaar oud;
-Rond de 1,75 meter;
-Sikje;
-Droeg een grijze hoodie, zonnebril en donkerkleurige broek.

Getuigen gezocht

De recherche heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij het registratienummer 2023 1210 71.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.