Davey Photography, Pieter Schilt
112

Overval op lachgaskoerier; verdachten gepakt

Buitenveldert - In Buitenveldert blijkt vanavond even na 8 uur een lachgas-koerier te zijn overvallen.

De overval vond plaats aan Opveld, niet ver van Uilenstede in Amstelveen. De koerier werd beroofd van lachgasflessen en geld door twee mannen.

De overvallers gingen er in een auto vandoor, maar de vlucht duurde niet lang. De auto werd namelijk in Diemen Zuid gespot door agenten, die daarop de verdachten wisten aan te houden.

Bij de arrestatie van de 2 verdachten werd de lachgasbuit aangetroffen, zo meldt de politie Amsterdam op Twitter. Aan Opveld werd na de overval de straat afgezet voor nader onderzoek (Foto: Davey Photography, Pieter Schilt).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.