Davey Photography, Davey Baas
112

Overval op optiekwinkel in Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - Bij een optiekwinkel in het Oude Dorp van Amstelveen is vanmorgen een overval gepleegd. 

De politie is op zoek naar de daders en heeft naast diverse eenheden ook een helikopter ingezet. De optiekwinkel is gevestigd aan de Dorpsstraat.

UPDATE: politie pakt verdachten op in Buitenveldert

Volgens getuigen roofden twee donkergeklede jongens met hoodies/chapuchons en mondkapjes rond half elf razendsnel de etalage (diverse merkbrillen) leeg. Ze vluchtten met een grote buit (in gele Jumbo-tassen) de Dorpsstraat uit. Bij de overval werden volgens de politie geen wapens gebruikt.

Signalement 

De politie heeft op sociale media ook een signalement gedeeld van de daders:

  • Twee lichtgetinte jongens
  • Donkere regenpakken
  • Zwarte mondkapjes
  • Gevlucht met twee grote gele Jumbo-tassen

De politie doet momenteel onderzoek in de omgeving van de winkel en hoort diverse getuigen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. 

Recent werd ook een optiekwinkel aan de Van der Hooplaan in Amstelveen overvallen. De politie wist toen twee verdachten aan te houden.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.