AmstelveenZ
112

Overval op optiekwinkel Van der Hooplaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Van der Hooplaan in Amstelveen is vanmorgen een optiekwinkel overvallen. De politie zoekt twee mannen, die er met onbekende buit vandoor zijn gegaan.

Update: 2 verdachten aangehouden

Even na half elf zouden twee mannnen de winkel binnen zijn gekomen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk, maar omstanders melden dat de verdachten er met een gevulde tas vandoor gingen.

112 overval amstelveen dpdb.jpg

Davey Photography, Davey Baas

Via Burgernet heeft de politie een bericht uitgedaan, waarin verzocht wordt in de omgeving Van der Hooplaan uit te kijken naar twee mannen van rond de 20 jaar met een donkere huidskleur. De politie waarschuwt deze twee personen niet te benaderen, vermoedelijk omdat zij gewapend zijn. Een van de verdachten droeg een zwarte jas met capuchon en een donkere broek. Ook hadden de verdachten een Aldi-tas bij zich.

De politie heeft de omgeving van de winkel afgezet en doet momenteel  onderzoek. Een politehelikopter werd ingezet bij de zoektocht naar de verdachten.

overval 112 amstelveen van der hooplaan amstelveenz dpdb 140324.jpg

Ook is een flink deel van de Acacialaan afgezet. Ook die locatie geldt als plaats delict.

overval van der hooplaan amstelveen dpdb 140324.jpg

Foto's: Davey Photography, Davey Baas

De optiekwinkel is sinds enkele maanden gevestigd aan de Van der Hooplaan.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'