Davey Photography, Davey Baas
112

Overval op winkel Gelderlandplein; zoektocht naar daders

Buitenveldert - Aan het Gelderlandplein in Buitenveldert is zondag een overval gepleegd op een winkel. De politie is met onder andere een helikopter op zoek naar twee verdachten, ook Burgernet werd ingeschakeld.

Burgernet spreekt van 'twee donker getinte jongens'. Van een van de daders is een signalement gedeeld: hij draagt een zwarte jas en een spijkerbroek en is circa 30 jaar.  HIj had een zwart mondkapje op en mogelijk een gele Jumbo-tas bij zich. Burgernet verzoekt mensen die de verdachten zien, hen niet zelf te benaderen en direct 112 te bellen.

Het zou gaan om een overval op een optiekzaak aan de Arent Janszoon Ersntstraat. De politie heeft even verderop in de wijk (aan Schierstins) een scooter aangetroffen die mogelijk is gebruikt bij de overval. Ook zijn weggegooide kledingstukken aangetroffen in de bosschages. De omgeving is door de politie afgezet met linten. 

112-overval_gelderlandplein_dpdb3.jpg

sccoter_112-Overvaldpdb.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.