Politie Amstelveen, Instagram
112

Overwerk politie door boerenprotest; inclusief nachtelijke achtervolging

Amstelveen - De politie in de regio heeft gisterenavond en afgelopen nacht aardig wat te stellen gehad met protesterende boeren die rondreden met trekkers. Eén bestuurder van een trekker weigerde vannacht te stoppen voor de politie en kon pas na een achtervolging door diverse eenheden worden staande gehouden.

De boeren werden gisterenavond al tegengehouden in de omgeving van luchthaven Schiphol, waarbij bussen dwars op de toegangswegen werden neergezet om te voorkomen dat de boeren Schiphol zouden bereiken. Ook de N201 werd afgezet [Tekst gaat verder onder foto]

boerenprotest_vtf 
VTF, Vivian Tusveld

De trekkers zorgden tot diep in de nacht voor onrust en politie-eenheden in de regio, waaronder in Amstelveen, probeerden alles in goede banen te leiden.

De politie Uithoorn/Aalsmeer kreeg vannacht te maken met een bestuurder van een trekker die elk stopteken negeerde: een achtervolging van de trekker met een rits politiewagens was het gevolg. De bestuurder kon na enige tijd tot stoppen worden gedwongen, zo meldt Politie Aalsmeer/Uithoorn op Instagram Stories, waar korte beelden zijn te zien van de achtervolging. De bestuurder heeft diverse bekeuringen gehad en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ook de Amstelveense politie had aardig wat te stellen met de trekkers, zo blijkt uit posts op Instagram. In opdracht van de Hoofd Officier van Dienst werd de avonddienst verplicht verlengd, vanwege de vele trekkers die in Amstelveen en de regio rondreden. Uiteindelijk wist de politie alles in goede banen te leiden.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.