P60 cancelt toch optreden vermeende ‘Nazi-band’ Infernal War

P60 cancelt toch optreden vermeende ‘Nazi-band’ Infernal War

AMSTELVEEN – P60 heeft toch besloten om het optreden van Infernal War af te lassen. De Poolse heavy metal band staat ter discussie vanwege een ‘ziekmakende fascinatie’ voor de gruwelijkheden van de Nazi’s.


- Lees verder onder deze advertentie -

Voor afgelopen week stond er voor Infernal War een tour door Engeland op het programma. Maar omdat de band ter discussie staat, zijn verschillende optredens van de agressieve blackened dead band afgelast. Volgens de Engelse antifascistische organisatie Hope Not Hate heeft de extreme Poolse band een ‘ziekmakende fascinatie’ voor de Nazi’s. Dit zou onder meer blijken uit het feit dat de naam van Infernal War in het verleden Infernal SS luidde.

Statement

Voor komende zondag stond een optreden van Infernal War als support act van de Zweedse black metal band Marduk gepland in P60. Jaimy Buckert, woordvoerder van het Amstelveense poppodium, liet gisteren aan AmstelveenZ nog weten dat hij nog geen aanleiding zag om het optreden van de Poolse band af te gelasten. Dit had ook te maken met een statement, waarin de band ontkent politieke motieven te hebben.

Vandaag besloot het Tilburgse poppodium 013 het optreden van Infernal War wel te schrappen. Vervolgens heeft P60 ook besloten om het optreden van Infernal War alsnog niet door te laten gaan.

Informatie

“Gisteren werden wij geïnformeerd over enkele uitlatingen van de band Infernal War”, schrijft P60 vandaag op zijn website. “Wij zijn ons er terdege van bewust dat in de extreme muziekstromingen vaak provocerende meningen en beeltenissen zijn te horen en zien en wij willen dit ook niet uit de weg gaan. Vandaag kwam er echter nieuwe informatie tot ons en gezien deze nieuwe ontwikkelingen zien we ons genoodzaakt om het optreden van Infernal War te cancellen. De shows van Marduk, Ragnarok, Unlight en Azziard gaan wel gewoon door.”

Centraal Joods Overleg meldt vandaag op zijn website dat de zanger van Infernal War de holocaust zou hebben ontkend. "Daar zijn wij ook op gewezen", zegt Buckert. "Wij vinden dat we het optreden van Infernal War in P60 daarom niet kunnen verantwoorden."

Wethouder Herbert Raat (VVD) spreekt op Twitter van een verstandige beslissing van P60:

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties