Amstelzijde Restaurants

Paardenburg, Ron Gastrobar, Loetje, SAAM, India Port en Heisa verenigen zich in Amstelzijde Restaurants

Amstelveen - De restaurants Paardenburg, Ron Gastrobar Indonesia, Loetje aan de Amstel, India Port, Café Restaurant Heisa en SAAM hebben zich per vandaag officieel verenigd onder de vlag van ‘Amstelzijde Restaurants’.

De doelstelling van de samenwerking tussen de zes gerennomeerde restaurants is om het unieke stuk gastronomisch erfgoed met een eenduidig gezicht breder in de markt te zetten. Onder de naam Amstelzijde Restaurants willen de horecaondernemers de naamsbekendheid vergroten, een breder publiek aanspreken en het bezoek aan de culinaire strip stimuleren, met name in de periode wanneer de terrassen zijn gesloten.

Maarten Berns van Ron Gastrobar en penningmeester van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Amstelzijde laat desgevraagd weten dat de wens om samen het gebied te promoten al langer leefde en dan nu werkelijkheid is geworden. 'Aan het eind van de coronaperiode werd de BIZ Amstelzijde opgericht en dat heeft nu geresulteerd in Amstelzijde Restaurants. Zo kunnen we samen optrekken en het gebied beter promoten.'

Amstelzijde Restaurants

Amstelzijde Restaurants zal in de communicatie de nadruk leggen op onder andere het diverse aanbod en het culinaire niveau. Samen bestrijken de zes restaurants de Hollandse, Franse, Zuid-Afrikaanse, Indonesische, Indiase en internationale keuken. Ook de uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid en de verschillende evenementen die worden georganiseerd worden gepromoot via Amstelzijde Restaurants.

Nieuwe brug

De Amstelzijde ligt officeel in Amstelveen, maar wordt door velen tot Ouderkerk aan de Amstel gerekend. Het biedt al decennialang een gevarieerd aanbod aan horecagelegenheden. De aanleg van de nieuwe brug en de herinrichting van het gebied waren aanleiding voor de horecaondernemers om zich te verenigen onder de naam Amstelzijde Restaurants.

Website

De naam en visuele identiteit is ontwikkeld door Buro Amstelveen en is vandaag (1 augustus 2023) geïntroduceerd.

Logo_Amstelzijde restaurants.jpg
Het nieuwe logo.

Vanwege het drukke terrasseizoen zal er geen evenement rondom de introductie worden georganiseerd. Vanaf vandaag staat de website amstelzijderestaurants.nl online en zijn er banieren aan de Amstelzijde met het nieuwe logo opgehangen. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement. 

Algemeen gisteren 13:01

Inwoners Amstelveen willen een actief en afwisselend Stadsplein

Amstelveen - Begin dit jaar dachten ruim 3.000 Amstelveners en bezoekers aan het Stadshart mee over de toekomstige inrichting van het Stadsplein. De meerderheid heeft gekozen voor een plein met een actieve en afwisselende sfeer, met veel groen en natuurlijke, houten elementen.