Paaswerkzaamheden: Lijn 5 drie dagen uit roulatie & (geluids-)overlast verwacht

Paaswerkzaamheden: Lijn 5 drie dagen uit roulatie & (geluids-)overlast verwacht

Amstelveen - Tramlijn 5 gaat vanavond om 19.00 uur uit de Amstelveense roulatie en zal de komende drie dagen (20, 21 en 22 april 2019) niet rijden op het traject Amstelveen-Buitenveldert in verband met werkzaamheden rond de vernieuwing van de Amstelveenlijn. Ook automobilisten, fietsers en omwonenden moeten tijdens het Paasweekiende rekening houden met extra hinder.

Naast ov-reizigers, die zijn aangwezen op bus 45, kunnen ook automobilisten, fietsers en omwonenden het komende Paasweekeinde extra hinder ondervinden.Ook is er sprake van hinder voor de bussen 45 en 55 die op hun route bijvoorbeeld te maken krijgen met rijstrookafzettingen. 

Omwonenden kunnen tijdens Pasen door de werkzaamheden langdurige geluidsoverlast ervaren in de omgeving van Kronenburg, Zonnestein, Amstelveen Centrum, Ouderkerkerlaan en Gondel-Turfschip (bij laatstgenoemd gebied ligt het opslagterrein). Aannemer VITAL werkt het Paasweekeinde namelijk non stop door.

Afsluitingen

Voor wegverkeer is tijdens het paasweekeinde de volledige Handelsweg (tussen de van Heuven Goedhartlaan en de Beneluxbaan) en de Beneluxbaan in zuidelijke richting (tussen de afrit Oranjebaan en de toerit bij Ouderkerkerlaan) afgesloten.

Autoverkeer naar het zuiden van Amstelveen wordt omgeleid vanaf de Beneluxbaan via de Oranjebaan, Burgermeester Boersweg en Groenelaan. Autoverkeer vanuit het Stadshart richting de Beneluxbaan wordt omgeleid via de van Heuven Goedhartlaan, de Meander en Keerpuntweg.

Het Stadshart blijft bereikbaar via de Mr. G. Groen van Prinsterenlaan en de van Heuven Goedhartlaan. Voor wegverkeer naar Amsterdam over de Beneluxbaan blijft 1 rijstrook beschikbaar.

Fietsers

Ook het fietspad ten zuiden van de Handelsweg is afgesloten, fietsers worden omgeleid via de fietstunnel naar de andere zijde van de Beneluxbaan. Ook wordt het fietspad ten westen van de Beneluxbaan afgesloten, fietsers worden omgeleid over de van Heuven Goedhartlaan.

Op dinsdagochtend 23 april om 5.35 uur moet tram 5 weer conform dienstregeling gaan rijden.


Reacties