De Stadstuinen in Stadshart Amstelveen

Park in Stadshart Amstelveen moet worden gerenoveerd

Amstelveen - Het park 'De Stadstuinen' in het Stadshart van Amstelveen is toe aan een grondige opknapbeurt. Ook zijn er plannen voor een verbetering van het gebied rond het park.

Het relatief kleine park met de tamelijk pretentieuze naam is volgens de gemeente erg in trek bij werknemers van omliggende bedrijven, maar niet iedereen weet het park te vinden. Daarom wil de gemeente, naast achterstallig onderhoud aan de bestrating en de watergoot, het park ook meer uitnodigend en minder donker maken.

Viering 75 jaar Bevrijding

Het park moet ook ruim op tijd klaar zijn voor de viering van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020. Daarvoor is verbetering van de bestrating, het ophogen en opnieuw beplanten van verzakte plantvakken en een betere beheersing van regenwater noodzakelijk. 

Bodem gedaald

De bodem van het park is flink gedaald en de plantvakken hebben daardoor nieuwe beplanting nodig. Om de nieuwe beplanting meer licht en daarmee de juiste groeikansen te bieden worden vijf bomen verwijderd.

Omliggende gebied

Wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer): “We knappen het park op om het aantrekkelijker te maken voor bewoners, werknemers en bezoekers van het Stadshart. We willen dat de Stadstuinen er tiptop bijliggen voor de festiviteiten van 75 jaar bevrijding in mei volgend jaar. Zodra de bouwwerkzaamheden rondom de Stadstuinen zijn afgerond, zetten we de herinrichting van het omliggende gebied op de agenda. We denken aan een logischere verbinding en een betere en groenere toegang vanuit de Van Heuven Goedhartlaan en het Handelsplein”.

Start

De opknapbeurt start in de week van 18 november en voert de gemeente in fases uit. Een van de laatste stappen is het opnieuw inrichten van de moerasbak direct ten noordoosten van de vijver in april volgend jaar. 'Ruim op tijd voor de festiviteiten, meldt de gemeente. De gemeente meldt niet welk bedrag gemoeid is met de opknapbeurt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.

Algemeen 27 feb. 2021 17:07

Groen licht voor thermische vlucht boven Amstelveen vanavond

Amstelveen - De thermische vlucht die vanavond (zaterdag 27 februari 2021) boven Amstelveen is gepland, gaat definitief door. Vanaf 19.00 uur zal een vliegtuigje met speciale apparatuur aan boord boven de gemeente vliegen om warmteverlies van daken te meten. Het advies van de gemeente aan inwoners is om de verwarming aan te zetten.