De Stadstuinen in Stadshart Amstelveen

Park in Stadshart Amstelveen moet worden gerenoveerd

Amstelveen - Het park 'De Stadstuinen' in het Stadshart van Amstelveen is toe aan een grondige opknapbeurt. Ook zijn er plannen voor een verbetering van het gebied rond het park.

Het relatief kleine park met de tamelijk pretentieuze naam is volgens de gemeente erg in trek bij werknemers van omliggende bedrijven, maar niet iedereen weet het park te vinden. Daarom wil de gemeente, naast achterstallig onderhoud aan de bestrating en de watergoot, het park ook meer uitnodigend en minder donker maken.

Viering 75 jaar Bevrijding

Het park moet ook ruim op tijd klaar zijn voor de viering van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020. Daarvoor is verbetering van de bestrating, het ophogen en opnieuw beplanten van verzakte plantvakken en een betere beheersing van regenwater noodzakelijk. 

Bodem gedaald

De bodem van het park is flink gedaald en de plantvakken hebben daardoor nieuwe beplanting nodig. Om de nieuwe beplanting meer licht en daarmee de juiste groeikansen te bieden worden vijf bomen verwijderd.

Omliggende gebied

Wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer): “We knappen het park op om het aantrekkelijker te maken voor bewoners, werknemers en bezoekers van het Stadshart. We willen dat de Stadstuinen er tiptop bijliggen voor de festiviteiten van 75 jaar bevrijding in mei volgend jaar. Zodra de bouwwerkzaamheden rondom de Stadstuinen zijn afgerond, zetten we de herinrichting van het omliggende gebied op de agenda. We denken aan een logischere verbinding en een betere en groenere toegang vanuit de Van Heuven Goedhartlaan en het Handelsplein”.

Start

De opknapbeurt start in de week van 18 november en voert de gemeente in fases uit. Een van de laatste stappen is het opnieuw inrichten van de moerasbak direct ten noordoosten van de vijver in april volgend jaar. 'Ruim op tijd voor de festiviteiten, meldt de gemeente. De gemeente meldt niet welk bedrag gemoeid is met de opknapbeurt.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:58

Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Amstelveen - Omdat ook in Amstelveen tientallen ouders ernstig in de problemen zijn geraakt doordat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde (de zogenoemde Toeslagenaffaire), heeft Gemeente Amstelveen een speciaal Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht.   

112 vandaag 08:57

Beboete linksrijder op Beneluxbaan 'sorteerde 2 km van tevoren voor'

Amstelveen - Een automobilist die gisterenavond door de politie werd staande gehouden op de Beneluxbaan omdat hij onnodig lang links reed, kwam met een bijzondere verklaring voor zijn rijgedrag. De bestuurder  beweerde dat hij 2 kilometer van te voren besloot voor te sorten voor het verkeerslicht.

Gezondheid & welzijn vandaag 07:00

Onbehandeld slaapapneu vaak reden klachten

Amstelveen - Net als een evenwichtig voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging, is een goed slaapritme van essentieel belang voor een gezond leven. Mede door verbeterde meettechnieken wordt steeds duidelijker hoe groot de invloed is van een verstoord slaappatroon op klachten als vermoeidheid, (ochtend)hoofdpijn, concentratieproblemen, somberheid/ prikkelbaarheid, onbedwingbare slaapneigingen overdag maar ook problemen die te maken hebben met de seksualiteit.