Rein Willems (voorzitter Park Startbaan), Eric Snoeck (Architect) en Han Schooneman (Ontwerper/Creatie/Interieur-architect) vieren het slaan van de eerste paal met (biologisch afbreekbare) confetti.

Park Startbaan slaat eerste paal voor nieuw clubgebouw

Amstelveen - Op Park Startbaan is woensdag de eerste paal geslagen voor de realisatie van een nieuwe, duurzame uitbreiding van het clubgebouw.

Het nieuwe clubgebouw wordt de verdere opmaat naar een laagdrempelig premium tennis,- padel- en biljartpark waar iedereen welkom is. Sinds dat de club het park van de gemeente eind 2017 overnam wordt er volop geinvesteerd in Park Startbaan. Bij het slaan van de eerste paal waren woensdagmiddag veel club-iconen aanwezig. 

Houten heipalen

Het schetsontwerp van het nieuwe clubgebouw, van de hand van architect én clublid Eric Snoeck, belooft veel goeds: het wordt niet alleen fraai (met een groot terras gericht op de buitenbanen), maar ook duurzaam. Zelfs de 24 palen die gisteren onder toeziend oog van bouwer AVOKoenen de grond ingingen, zijn zo duurzaam mogelijk (hout met slechts een betonnen kop). En ook de confetti die bij het heugelijke moment de lucht in ging was  duurzaam.

Startbaan def incl terras.jpeg
Impressie van het nieuwe clubgebouw van Park Startbaan.

In totaal gingen er gisteren 27 houten heipalen de grond die dienen als fundament van de uitbreiding van het clubhuis. 

'Nu het fundament gelegd is kan de bouw echt goed beginnen,' zegt voorzitter Rein Willems. 'Het nieuwe grotere clubhuis is nodig om meer mensen te kunnen ontvangen. De laatste jaren is het tennispark aan de Startbaan uitgegroeid tot een prachtig onderhouden Park Startbaan waar niet alleen wordt getennist door een groeiend aantal leden van de tennisvereniging LTC Startbaan.'

'In het pas gerenoveerde biljartcentrum spelen de biljarters bij 10 verschillende biljartverenigingen, ieder op hun vaste middag of avond in de week. Er is ook een groeiend aantal biljarters, dat regelmatig zelf tafels huurt. Ook de meeste padellers, die enthousiast op de nieuw aangelegde padelbanen spelen, huren hun banen zelf. Behalve aan de verenigingen verhuurt Park Startbaan banen en tafels aan heel veel individuele sporters.'

Sportcafé

'Daarom is het nieuwe, moderne clubhuis hard nodig voor het Sportcafé, dat er een groter terras bij krijgt, met uitzicht op de tennisbanen. In het komende voorjaar zal de bouw van het clubhuis klaar zijn. Dan kunnen alle tennissers, padellers en biljarters genieten van hun vernieuwde clubhuis met veel meer ruimte en beter zicht op de banen vanaf het terras.

 Meer informatie over de renovatie en uitbreiding van het clubhuis op Park Startbaan is te vinden op www.parkstartbaan.nl

Klik op de Play Button voor een kort filmpje van het slaan van de eerste paal


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:16

Amstelveen van voorheen (337)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 337 een oude foto van de Handweg.

112 vandaag 09:43

Ongeval op DDI-kruispunt Keizer Karelweg

[Update] Amstelveen - Op het DDI-kruispunt aan de Keizer Karelweg (ter hoogte van Rijksweg A9) in Amstelveen heeft zondagochtend een ongeval plaatsgevonden. 

Advertorial Winkels 3 feb. 2023 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek 2 feb. 2023 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.