Rein Willems (voorzitter Park Startbaan), Eric Snoeck (Architect) en Han Schooneman (Ontwerper/Creatie/Interieur-architect) vieren het slaan van de eerste paal met (biologisch afbreekbare) confetti.

Park Startbaan slaat eerste paal voor nieuw clubgebouw

Amstelveen - Op Park Startbaan is woensdag de eerste paal geslagen voor de realisatie van een nieuwe, duurzame uitbreiding van het clubgebouw.

Het nieuwe clubgebouw wordt de verdere opmaat naar een laagdrempelig premium tennis,- padel- en biljartpark waar iedereen welkom is. Sinds dat de club het park van de gemeente eind 2017 overnam wordt er volop geinvesteerd in Park Startbaan. Bij het slaan van de eerste paal waren woensdagmiddag veel club-iconen aanwezig. 

Houten heipalen

Het schetsontwerp van het nieuwe clubgebouw, van de hand van architect én clublid Eric Snoeck, belooft veel goeds: het wordt niet alleen fraai (met een groot terras gericht op de buitenbanen), maar ook duurzaam. Zelfs de 24 palen die gisteren onder toeziend oog van bouwer AVOKoenen de grond ingingen, zijn zo duurzaam mogelijk (hout met slechts een betonnen kop). En ook de confetti die bij het heugelijke moment de lucht in ging was  duurzaam.

Startbaan def incl terras.jpeg
Impressie van het nieuwe clubgebouw van Park Startbaan.

In totaal gingen er gisteren 27 houten heipalen de grond die dienen als fundament van de uitbreiding van het clubhuis. 

'Nu het fundament gelegd is kan de bouw echt goed beginnen,' zegt voorzitter Rein Willems. 'Het nieuwe grotere clubhuis is nodig om meer mensen te kunnen ontvangen. De laatste jaren is het tennispark aan de Startbaan uitgegroeid tot een prachtig onderhouden Park Startbaan waar niet alleen wordt getennist door een groeiend aantal leden van de tennisvereniging LTC Startbaan.'

'In het pas gerenoveerde biljartcentrum spelen de biljarters bij 10 verschillende biljartverenigingen, ieder op hun vaste middag of avond in de week. Er is ook een groeiend aantal biljarters, dat regelmatig zelf tafels huurt. Ook de meeste padellers, die enthousiast op de nieuw aangelegde padelbanen spelen, huren hun banen zelf. Behalve aan de verenigingen verhuurt Park Startbaan banen en tafels aan heel veel individuele sporters.'

Sportcafé

'Daarom is het nieuwe, moderne clubhuis hard nodig voor het Sportcafé, dat er een groter terras bij krijgt, met uitzicht op de tennisbanen. In het komende voorjaar zal de bouw van het clubhuis klaar zijn. Dan kunnen alle tennissers, padellers en biljarters genieten van hun vernieuwde clubhuis met veel meer ruimte en beter zicht op de banen vanaf het terras.

 Meer informatie over de renovatie en uitbreiding van het clubhuis op Park Startbaan is te vinden op www.parkstartbaan.nl

Klik op de Play Button voor een kort filmpje van het slaan van de eerste paal


Meer nieuws

Sport vandaag 09:00

Siem de Jong openhartig over zijn voetbalcarrière en het EK

Amstelveen - Siem de Jong (35) behoeft eigenlijk geen introductie. De aanvallende middenvelder zette vorig jaar een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarrière die in het teken stond van titels, maar ook zeker van blessures. In het Oude Dorp in Amstelveen blikt hij terug op de afgelopen jaren en spreekt hij over zijn hoogtepunten, uitdagingen en natuurlijk het aankomende EK.

Verkeer & Vervoer gisteren 17:49

Rijksweg A9 bij Amstelveen vrijdagavond eerder dicht vanwege verwachte harde wind

Amstelveen - Rijkswaterstaat is genoodzaakt om de A9 bij Amstelveen - in de richting van Utrecht/Almere - vanavond (vrijdag 14 juni) eerder af te sluiten dan aanvankelijk gepland. De snelweg gaat om 20.00 uur op slot in plaats van 23.00 uur, omdat er stevige wind wordt verwacht die de geplande werkzaamheden kunnen dwarsbomen.

Kunst & Cultuur gisteren 14:00

Topvioliste Anne Bazen stond in halve finale Prinses Christina Concours

Amstelveen - De Amstelveense violiste Anne Bazen (16) was zes jaar oud toen ze voor het eerst viool speelde. Naar eigen zeggen heeft ze het instrument tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. In april stond ze in de halve finale van het Prinses Christina Concours, een toonaangevende klassieke muziekwedstrijd voor jonge talenten tussen de 12 en 19 jaar.

Algemeen gisteren 12:07

Groep Amstelveense ouderen heeft onvoldoende geld om goed te eten

Amstelveen - In Amstelveen is een groep ouderen die niet genoeg geld heeft om goed te eten. Onder deze ouderen bestaat daarover veel schaamte. Ook blijkt dat de ouderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, het vervoer naar de Voedselbank als probleem ervaren.