Rein Willems (voorzitter Park Startbaan), Eric Snoeck (Architect) en Han Schooneman (Ontwerper/Creatie/Interieur-architect) vieren het slaan van de eerste paal met (biologisch afbreekbare) confetti.

Park Startbaan slaat eerste paal voor nieuw clubgebouw

Amstelveen - Op Park Startbaan is woensdag de eerste paal geslagen voor de realisatie van een nieuwe, duurzame uitbreiding van het clubgebouw.

Het nieuwe clubgebouw wordt de verdere opmaat naar een laagdrempelig premium tennis,- padel- en biljartpark waar iedereen welkom is. Sinds dat de club het park van de gemeente eind 2017 overnam wordt er volop geinvesteerd in Park Startbaan. Bij het slaan van de eerste paal waren woensdagmiddag veel club-iconen aanwezig. 

Houten heipalen

Het schetsontwerp van het nieuwe clubgebouw, van de hand van architect én clublid Eric Snoeck, belooft veel goeds: het wordt niet alleen fraai (met een groot terras gericht op de buitenbanen), maar ook duurzaam. Zelfs de 24 palen die gisteren onder toeziend oog van bouwer AVOKoenen de grond ingingen, zijn zo duurzaam mogelijk (hout met slechts een betonnen kop). En ook de confetti die bij het heugelijke moment de lucht in ging was  duurzaam.

Startbaan def incl terras.jpeg
Impressie van het nieuwe clubgebouw van Park Startbaan.

In totaal gingen er gisteren 27 houten heipalen de grond die dienen als fundament van de uitbreiding van het clubhuis. 

'Nu het fundament gelegd is kan de bouw echt goed beginnen,' zegt voorzitter Rein Willems. 'Het nieuwe grotere clubhuis is nodig om meer mensen te kunnen ontvangen. De laatste jaren is het tennispark aan de Startbaan uitgegroeid tot een prachtig onderhouden Park Startbaan waar niet alleen wordt getennist door een groeiend aantal leden van de tennisvereniging LTC Startbaan.'

'In het pas gerenoveerde biljartcentrum spelen de biljarters bij 10 verschillende biljartverenigingen, ieder op hun vaste middag of avond in de week. Er is ook een groeiend aantal biljarters, dat regelmatig zelf tafels huurt. Ook de meeste padellers, die enthousiast op de nieuw aangelegde padelbanen spelen, huren hun banen zelf. Behalve aan de verenigingen verhuurt Park Startbaan banen en tafels aan heel veel individuele sporters.'

Sportcafé

'Daarom is het nieuwe, moderne clubhuis hard nodig voor het Sportcafé, dat er een groter terras bij krijgt, met uitzicht op de tennisbanen. In het komende voorjaar zal de bouw van het clubhuis klaar zijn. Dan kunnen alle tennissers, padellers en biljarters genieten van hun vernieuwde clubhuis met veel meer ruimte en beter zicht op de banen vanaf het terras.

 Meer informatie over de renovatie en uitbreiding van het clubhuis op Park Startbaan is te vinden op www.parkstartbaan.nl

Klik op de Play Button voor een kort filmpje van het slaan van de eerste paal


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.