AmstelveenZ

‘Parkeerbeleid Amstelveen Noord is dweilen met de kraan open’

AMSTELVEEN – De op handen zijnde gedeeltelijke uitbreiding van het betaald parkeren in Amstelveen Noord lost niets op en is dweilen met de kraan open. 

Dat stelt de ChristenUnie Amstelveen. ‘Het echte probleem moet worden aangepakt’, zegt CU-fractievoorzitter Bert de Pijper. De partij wil bijvoorbeeld bekijken of in het zuiden van Amstelveen in de nabijheid van haltes en stations van de Amstelveenlijn en/of andere OV-lijnen, P+R’s parkeerterreinen kunnen worden gerealiseerd, zodat forenzen al veel eerder op het Openbaar Vervoer stappen dan in Amstelveen Noord.

Gratis
De parkeeroverlast in steeds meer delen van Amstelveen Noord is groot, vooral omdat veel forenzen hun auto’s in de 'gratis' Amstelveense straten parkeren om vervolgens Amsterdam in te trekken. Parkeren in  Amstelveen Noord is voor veel forenzen dus nog altijd de oplossing om aan het betaalde regime in Amsterdam te ontkomen, ook al werden de eerste betaalde zones in diverse straten in Amstelveen Noord al ingevoerd.

Dichtbij Amsterdam
De langparkerende forenzen kiezen nu natuurlijk gewoon voor de Amstelveense straten ernaast waar het parkeren nog altijd vrij is: zo dicht mogelijk bij de grote stad dus. Dat zorgt voor grote parkeeroverlast bij Amstelveense bewoners (en bedrijven) in Randwijck, Uilenstede, Kronenburg en Kostverloren.

Zuidelijke parkeervoorzieningen
Volgens de ChristenUnie ligt een deel van de oplossing in het toevoegen van zuidelijker gelegen (nieuwe)  parkeervoorzieningen

Zuidelijke P+R
‘De ChristenUnie zal het college vragen om met een plan te komen om reizigers naar Amsterdam, zuidelijker in hun reistraject het OV als verder reismiddel te laten kiezen. Nagegaan moet worden of in het zuiden van de gemeente Amstelveen in de nabijheid van haltes / stations van de Amstelveenlijn en/of andere OV-lijnen P+R’s parkeerterreinen kunnen worden gerealiseerd’, zegt De Pijper.

Publiciteistcampagne
Ook vindt De Pijper dat het college, zo mogelijk met de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn, een publiciteitscampagne dient te ontwikkelen om reizigers die naar Amsterdam reizen, eerder in hun reistraject (op zuidelijker gelegen haltes), van het OV gebruik te laten maken.

Echte oplossing
‘Tenslotte moet het college met OV-bedrijven en eventueel andere instanties, overleggen in hoeverre subsidiëring van OV-kosten mogelijk is voor reizigers die hun auto bij een zuidelijker gelegen halte parkeren en verder met het OV naar Amsterdam reizen. Wij kiezen voor een echte oplossing van het parkeerprobleem in Amstelveen Noord”, stelt  De Pijper.

Gemeenteraad 
Het college van B en W wil de betaalde (vergunning) zones in Amstelveen per 1 januari 2018 gedeeltelijk uitbreiden. De gemeenteraad beslist er komende woensdag over. De eenmansfractie van de CU zal een poging wagen om de andere partijen te overtuigen bovenstaande oplossing voor de parkeerproblemen in Amstelveen Noord te komen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.