Parkeerterrein bij Oude Dorp wordt gedeeltelijk blauwe zone

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Om het Oude Dorp verkeersluw te maken zijn eind vorig jaar verzinkbare paaltjes geplaatst in de Stationsstraat, Dorpsstraat en Zetveld. Deze maatregel is genomen om het gebied verkeersveiliger te maken en doorgaand verkeer te weren. Inwoners en ondernemers konden bij de invoering van de maatregel een ontheffing krijgen.

De maatregel heeft tot gevolg dat andere automobilisten moeten parkeren op parkeervoorzieningen rondom de oude dorpskern. De parkeerdruk rondom het Oude Dorp is hoog. Daarom zijn begin van de zomer in het Oude Dorp al parkeerverwijsborden aangebracht die verwijzen naar het parkeerterrein aan de Doorweg en bij het raadhuis.

Bereikbaarheid

'Het parkeerterrein naast de Museumtramlijn staat overdag vaak helemaal vol, waardoor bezoekers op grotere afstand van het Oude Dorp moeten parkeren', zegt wethouder Herbert Raat (Oude Dorp & Verkeer). 'Dit betekent voor oudere Amstelveners of mensen die slecht ter been zijn dat zij de fysiotherapeut of de winkels en horeca slecht of niet kunnen bereiken. Het invoeren van een blauwe zone kan hiervoor een goede oplossing zijn. Daarmee houden we plekken beschikbaar voor bezoekers van het Oude Dorp.'

Blauwe zone

Op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn (de ingang ligt aan de Ouderkerkerlaan) ligt het in de bedoeling vijftien parkeerplaatsen aan te merken als een blauwe zone. Hier geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur. Het streven is om de blauwe zone de eerste helft van september in te voeren. Op dit moment wordt het benodigde verkeersbesluit voorbereid. Op het verkeersbesluit volgt nog een bezwaartermijn van 6 weken.

Op de foto: Fysiotherapeuten Dimitry Roschar (links) en Robby Boes (rechts) van fysiotherapiepraktijk Karel Muns, gevestigd in de Stationsstraat in het Oude Dorp. In  het midden verkeerswethouder Herbert Raat en Marri-Anne Koudijs (Firma Koudijs).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.