Gemeente Amstelveen

Parkeervoorzieningen horeca Amstelzijde gereed

AMSTELVEENZ – Met het aanleggen van nieuwe toegangswegen naar parkeerterreinen voor horecabezoekers en vergunninghouders in het gebied tussen de Amstelzijde en de Oranjebaan bij de Amstel in Amstelveen zijn de werkzaamheden afgerond. De plek vlakbij Ouderkerk moet nu verkeersveiliger geworden zijn en het aantal parkeerplekken is uitgebreid.

Met de voltooiing van de nieuwe aanrijroute via de Amstelslag naar parkeervoorzieningen aan de achterzijde van de horeca aan de Amstel is volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen de jarenlange ambitie bereikt om meer ruimte te creëren voor de kade en de horecaterrassen. De werkzaamheden zijn tijdig afgerond vóór de brug over de Amstel wordt vervangen.

Loetje

Dankzij de werkzaamheden zijn er nu twee nieuwe wegen. Daaraan zijn twee parkeerterreinen voor horecabezoekers en een nieuw parkeerterrein voor vergunninghouders gekoppeld. Ook het parkeerterrein van Restaurant Loetje is nu dankzij de nieuwe wegen via de achterzijde bereikbaar. Loetje heeft de ingang van haar parkeerterrein via de Amstelzijde inmiddels afgesloten voor het publiek.

Bezoekers kunnen parkeren op de twee betaalde parkeerterreinen. Kort parkeren kost € 2,10 voor de eerste 2 uur en daarna € 1,05 per uur. Voor lang parkeren moet € 8,- per 24 uur worden betaald. Op het parkeerterrein van Loetje geldt ook het tarief voor kort parkeren. Aan de Amstelzijde zelf en bij het Jagershuis zijn alleen nog parkeerplekken voor vergunninghouders over. Horecabezoekers kunnen hier niet meer parkeren.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.