Particuliere thuiszorg in Amstelveen: dit zijn de voordelen

Amstelveen - Mensen met dementie willen vaak zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Logisch, want dit is de plek waar zij zich het meest vertrouwd voelen. Echter, wanneer na verloop van tijd de behoefte aan hulp en ondersteuning toeneemt, kan dit voor problemen zorgen. Zeker wanneer naasten de intensieve zorgtaken niet meer zelfstandig kunnen opvangen.

Herkent u als mantelzorger deze situatie? Wellicht kan de particuliere zorg van thuiszorgorganisatie Zuster Jansen dan de uitkomst bieden. Kiezen voor particuliere thuiszorg heeft meerdere voordelen. Hieronder leest u welke dit precies zijn.

Wat is particuliere thuiszorg?

Onder particuliere thuiszorg wordt een vorm van zorg verstaan die u zelf volledig onder controle heeft. Voor particuliere thuiszorg is geen medische indicatie nodig van een huisarts of specialist. U bepaalt dus helemaal zelf of en hoe u deze vorm van thuishulp wilt inzetten of niet, zonder tussenkomst van derde partijen.

De ondersteuning van Zuster Jansen kan snel en volledig naar eigen invulling worden ingezet. U kunt de zorg opbouwen van 5-uurs tot 24-uurs zorg thuis. Tot de laatste dag kunt uw naaste dan gewoon thuis blijven wonen.

Telkens dezelfde mensen

Bij reguliere thuiszorg, die wordt uitgevoerd vanwege doorverwijzing door een medisch specialist, kunt u zomaar elke week een andere thuiszorgmedewerker over de vloer krijgen. Zeker bij (beginnende) Alzheimer is dit niet wenselijk en is continuïteit belangrijk. Kiest u voor een aanbieder van Zuster Jansen, dan heeft u de garantie op een klein team van maximaal vijf vaste medewerkers. Hierdoor heeft u altijd een vast aanspreekpunt.

Geen wachtlijsten

Een groot voordeel van particuliere zorg is dat er niet gewerkt wordt met wachtlijsten. Hierdoor kunt u bij Zuster Jansen op korte termijn rekenen op hulp en ondersteuning, ook wanneer er sprake is van grote spoed. Desnoods kunt u zorg ontvangen binnen enkele uren.

Persoonlijke aandacht

De zorgverleners van Zuster Jansen leveren nooit haastwerk. Daarnaast kunnen er, naast de verzorging, ook andere aspecten worden toegevoegd aan de zorg. Denk hierbij aan het samen beoefenen van activiteiten. Zuster Jansen houdt hierbij altijd rekening met de persoonlijke interesses en wensen van u en uw naaste. Denk hierbij aan samen wandelen of spelletjes spelen.

Hoe vraag je particuliere thuiszorg aan?

Zuster Jansen biedt ook particuliere thuiszorg in Amstelveen. De kosten voor particuliere thuiszorg zijn in principe voor eigen rekening, maar het is goed mogelijk dat uw naaste met dementie recht heeft op een persoonsgebonden budget (pgb). Dit kan een aanzienlijk deel van de kosten opvangen.

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op via: 020 - 21 37 457


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.