Eigenaresse van Patagonias, Nuria Perez
Advertorial Zakelijk

Patagonias doet alles voor de beste smaak

Amstelveen – We weten inmiddels dat je bij Patagonias terecht kunt voor het beste ijs en heerlijke lekkernijen. ‘En om deze hoge kwaliteit te waarborgen hebben we bewuste keuzes voor de zaak gemaakt’, vertelt eigenaresse Nuria.

Nuria doelt hier onder andere op de Pozzetti van Ifi.it vriezers, die gebruikt worden om het ijs in te bewaren en van waaruit het ijs ook wordt verkocht. De vriezer is volledig gesloten. ‘Wij hebben dus geen vitrine waarin je het ijs ziet liggen. Het ijs zit namelijk beschermd van de buitenlucht waardoor de temperatuur constant blijft en er geen stabilatoren gebruikt hoeven te worden. Zo houden we het ijs op perfecte temperatuur.’

Dit zorgt er tegelijkertijd voor je dat je het ijs niet kunt zien. ‘Maar het gaat niet om het zien, het gaat om de beste smaak. Wij doen alles voor de beste smaak. En dus laten we klanten het ijs graag proeven’, vertelt Nuria enthousiast. En met het proeven komt het wel goed. Er zijn namelijk maar liefst 56 smaken ijs te proberen.

Geen ‘bolletjes’

Een andere bewuste keus van de ijssalon aan de Johannes Calvijnlaan is dat ze geen bolletjes ijs verkopen. ‘We verkopen small, medium en large bakjes of hoorntjes. Ook dat is om de kwaliteit te waarborgen’, zegt Nuria.

IJsbolletjes creëer je met een ronde ijsschep, legt de eigenaresse uit. ‘Die je na iedere schep met water omspoelt. Dit water komt in het ijs terecht en er vormen zich ijskristallen. Wij gebruiken daarom spatels om te scheppen, per smaak één. Deze spatels maken geen bolletjes en dus verkopen we geen bolletjes maar scheppen we ijs op hoeveelheid.’

Het voordeel van deze manier van ijsscheppen is dat je bij een klein ijsje tóch verschillende smaken kunt kiezen. Een klein bakje is goed voor twee smaken, medium voor drie en groot voor vier smaken. Deze manier van ijsscheppen zorgt er overigens ook voor dat smaken niet met elkaar in aanraking komen. ‘En dat mensen met bijvoorbeeld een noten of melkallergie gewoon ijs kunnen komen eten.’

Ook thuis

Wist je dat je het ijs van Patagonias ook thuis kunt serveren? Het ijs is te verkrijgen in kwart, halve of hele liter speciale thermo-bekers. En is ook online te bestellen via Uber-Eats. En heb je een feestje vanaf 20 personen dan kun je zelfs de speciaal ontwikkelde ‘Gelato box’ bestellen. Dat is een rijdende ijsco-kar die je op locatie kunt neerzetten. Zo kun je de ijsjes zelf serveren of laten serveren door medewerkers van Patagonias. Als fris tussendoortje of heerlijk dessert.

Informatie

Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | WhatsApp 06 18 38 72 74 | Instagram @patagonias.ijs | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl


Meer nieuws

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.