Eigenaresse van Patagonias, Nuria Perez
Advertorial Zakelijk

Patagonias doet alles voor de beste smaak

Amstelveen – We weten inmiddels dat je bij Patagonias terecht kunt voor het beste ijs en heerlijke lekkernijen. ‘En om deze hoge kwaliteit te waarborgen hebben we bewuste keuzes voor de zaak gemaakt’, vertelt eigenaresse Nuria.

Nuria doelt hier onder andere op de Pozzetti van Ifi.it vriezers, die gebruikt worden om het ijs in te bewaren en van waaruit het ijs ook wordt verkocht. De vriezer is volledig gesloten. ‘Wij hebben dus geen vitrine waarin je het ijs ziet liggen. Het ijs zit namelijk beschermd van de buitenlucht waardoor de temperatuur constant blijft en er geen stabilatoren gebruikt hoeven te worden. Zo houden we het ijs op perfecte temperatuur.’

Dit zorgt er tegelijkertijd voor je dat je het ijs niet kunt zien. ‘Maar het gaat niet om het zien, het gaat om de beste smaak. Wij doen alles voor de beste smaak. En dus laten we klanten het ijs graag proeven’, vertelt Nuria enthousiast. En met het proeven komt het wel goed. Er zijn namelijk maar liefst 56 smaken ijs te proberen.

Geen ‘bolletjes’

Een andere bewuste keus van de ijssalon aan de Johannes Calvijnlaan is dat ze geen bolletjes ijs verkopen. ‘We verkopen small, medium en large bakjes of hoorntjes. Ook dat is om de kwaliteit te waarborgen’, zegt Nuria.

IJsbolletjes creëer je met een ronde ijsschep, legt de eigenaresse uit. ‘Die je na iedere schep met water omspoelt. Dit water komt in het ijs terecht en er vormen zich ijskristallen. Wij gebruiken daarom spatels om te scheppen, per smaak één. Deze spatels maken geen bolletjes en dus verkopen we geen bolletjes maar scheppen we ijs op hoeveelheid.’

Het voordeel van deze manier van ijsscheppen is dat je bij een klein ijsje tóch verschillende smaken kunt kiezen. Een klein bakje is goed voor twee smaken, medium voor drie en groot voor vier smaken. Deze manier van ijsscheppen zorgt er overigens ook voor dat smaken niet met elkaar in aanraking komen. ‘En dat mensen met bijvoorbeeld een noten of melkallergie gewoon ijs kunnen komen eten.’

Ook thuis

Wist je dat je het ijs van Patagonias ook thuis kunt serveren? Het ijs is te verkrijgen in kwart, halve of hele liter speciale thermo-bekers. En is ook online te bestellen via Uber-Eats. En heb je een feestje vanaf 20 personen dan kun je zelfs de speciaal ontwikkelde ‘Gelato box’ bestellen. Dat is een rijdende ijsco-kar die je op locatie kunt neerzetten. Zo kun je de ijsjes zelf serveren of laten serveren door medewerkers van Patagonias. Als fris tussendoortje of heerlijk dessert.

Informatie

Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | WhatsApp 06 18 38 72 74 | Instagram @patagonias.ijs | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.