Eigenaresse van Patagonias, Nuria Perez
Advertorial Zakelijk

Patagonias doet alles voor de beste smaak

Amstelveen – We weten inmiddels dat je bij Patagonias terecht kunt voor het beste ijs en heerlijke lekkernijen. ‘En om deze hoge kwaliteit te waarborgen hebben we bewuste keuzes voor de zaak gemaakt’, vertelt eigenaresse Nuria.

Nuria doelt hier onder andere op de Pozzetti van Ifi.it vriezers, die gebruikt worden om het ijs in te bewaren en van waaruit het ijs ook wordt verkocht. De vriezer is volledig gesloten. ‘Wij hebben dus geen vitrine waarin je het ijs ziet liggen. Het ijs zit namelijk beschermd van de buitenlucht waardoor de temperatuur constant blijft en er geen stabilatoren gebruikt hoeven te worden. Zo houden we het ijs op perfecte temperatuur.’

Dit zorgt er tegelijkertijd voor je dat je het ijs niet kunt zien. ‘Maar het gaat niet om het zien, het gaat om de beste smaak. Wij doen alles voor de beste smaak. En dus laten we klanten het ijs graag proeven’, vertelt Nuria enthousiast. En met het proeven komt het wel goed. Er zijn namelijk maar liefst 56 smaken ijs te proberen.

Geen ‘bolletjes’

Een andere bewuste keus van de ijssalon aan de Johannes Calvijnlaan is dat ze geen bolletjes ijs verkopen. ‘We verkopen small, medium en large bakjes of hoorntjes. Ook dat is om de kwaliteit te waarborgen’, zegt Nuria.

IJsbolletjes creëer je met een ronde ijsschep, legt de eigenaresse uit. ‘Die je na iedere schep met water omspoelt. Dit water komt in het ijs terecht en er vormen zich ijskristallen. Wij gebruiken daarom spatels om te scheppen, per smaak één. Deze spatels maken geen bolletjes en dus verkopen we geen bolletjes maar scheppen we ijs op hoeveelheid.’

Het voordeel van deze manier van ijsscheppen is dat je bij een klein ijsje tóch verschillende smaken kunt kiezen. Een klein bakje is goed voor twee smaken, medium voor drie en groot voor vier smaken. Deze manier van ijsscheppen zorgt er overigens ook voor dat smaken niet met elkaar in aanraking komen. ‘En dat mensen met bijvoorbeeld een noten of melkallergie gewoon ijs kunnen komen eten.’

Ook thuis

Wist je dat je het ijs van Patagonias ook thuis kunt serveren? Het ijs is te verkrijgen in kwart, halve of hele liter speciale thermo-bekers. En is ook online te bestellen via Uber-Eats. En heb je een feestje vanaf 20 personen dan kun je zelfs de speciaal ontwikkelde ‘Gelato box’ bestellen. Dat is een rijdende ijsco-kar die je op locatie kunt neerzetten. Zo kun je de ijsjes zelf serveren of laten serveren door medewerkers van Patagonias. Als fris tussendoortje of heerlijk dessert.

Informatie

Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | WhatsApp 06 18 38 72 74 | Instagram @patagonias.ijs | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.