Eigenaresse van Patagonias, Nuria Perez
Advertorial Zakelijk

Patagonias doet alles voor de beste smaak

Amstelveen – We weten inmiddels dat je bij Patagonias terecht kunt voor het beste ijs en heerlijke lekkernijen. ‘En om deze hoge kwaliteit te waarborgen hebben we bewuste keuzes voor de zaak gemaakt’, vertelt eigenaresse Nuria.

Nuria doelt hier onder andere op de Pozzetti van Ifi.it vriezers, die gebruikt worden om het ijs in te bewaren en van waaruit het ijs ook wordt verkocht. De vriezer is volledig gesloten. ‘Wij hebben dus geen vitrine waarin je het ijs ziet liggen. Het ijs zit namelijk beschermd van de buitenlucht waardoor de temperatuur constant blijft en er geen stabilatoren gebruikt hoeven te worden. Zo houden we het ijs op perfecte temperatuur.’

Dit zorgt er tegelijkertijd voor je dat je het ijs niet kunt zien. ‘Maar het gaat niet om het zien, het gaat om de beste smaak. Wij doen alles voor de beste smaak. En dus laten we klanten het ijs graag proeven’, vertelt Nuria enthousiast. En met het proeven komt het wel goed. Er zijn namelijk maar liefst 56 smaken ijs te proberen.

Geen ‘bolletjes’

Een andere bewuste keus van de ijssalon aan de Johannes Calvijnlaan is dat ze geen bolletjes ijs verkopen. ‘We verkopen small, medium en large bakjes of hoorntjes. Ook dat is om de kwaliteit te waarborgen’, zegt Nuria.

IJsbolletjes creëer je met een ronde ijsschep, legt de eigenaresse uit. ‘Die je na iedere schep met water omspoelt. Dit water komt in het ijs terecht en er vormen zich ijskristallen. Wij gebruiken daarom spatels om te scheppen, per smaak één. Deze spatels maken geen bolletjes en dus verkopen we geen bolletjes maar scheppen we ijs op hoeveelheid.’

Het voordeel van deze manier van ijsscheppen is dat je bij een klein ijsje tóch verschillende smaken kunt kiezen. Een klein bakje is goed voor twee smaken, medium voor drie en groot voor vier smaken. Deze manier van ijsscheppen zorgt er overigens ook voor dat smaken niet met elkaar in aanraking komen. ‘En dat mensen met bijvoorbeeld een noten of melkallergie gewoon ijs kunnen komen eten.’

Ook thuis

Wist je dat je het ijs van Patagonias ook thuis kunt serveren? Het ijs is te verkrijgen in kwart, halve of hele liter speciale thermo-bekers. En is ook online te bestellen via Uber-Eats. En heb je een feestje vanaf 20 personen dan kun je zelfs de speciaal ontwikkelde ‘Gelato box’ bestellen. Dat is een rijdende ijsco-kar die je op locatie kunt neerzetten. Zo kun je de ijsjes zelf serveren of laten serveren door medewerkers van Patagonias. Als fris tussendoortje of heerlijk dessert.

Informatie

Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | WhatsApp 06 18 38 72 74 | Instagram @patagonias.ijs | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.