Patagonias: het héle jaar open

Patagonias: het héle jaar open Foto: Alle cakes worden zelfgemaakt op basis van het recept van eigenaresse Nuria.

Amstelveen - Patagonias heeft geen zomer- of winterseizoen. De winkel is het hele jaar door geopend. Niet alleen voor ijs en andere toetjes, maar ook voor de lekkerste koffie, cakes en lunchgerechten.

Het enige wat voor Patagonias verandert op het moment dat de wintertijd aanbreekt, zijn de openingstijden. ‘In het winterseizoen zijn wij geopend van 11.00 tot 20.00 uur’, vertelt eigenaresse Nuria, terwijl ze plaatsneemt in een van de gezellige zitjes in haar winkel aan de Johannes Calvijnlaan 12. ‘Dat is een uurtje langer dan vorig jaar, toen sloten we de winkel om 19.00 uur. Uit reacties van onze klanten is gebleken dat ze graag na de avondmaaltijd bij ons nog even iets willen halen. Vandaar dat wij onze openingstijden dit seizoen met een uurtje hebben verlengd.’

Meer dan ijs

Patagonias is door de jaren heen veel groter geworden dan alleen een ijssalon. ‘Wij serveren de lekkerste koffie, hebben een ruime keuze uit gebak en voeren een mooie lunchkaart’, legt Nuria uit. ‘Voor ons gevoel is ons aanbod nu compleet. Het maakt ook niet uit op welk moment van de dag je komt. Als je om 17.00 uur nog zin hebt in een van onze gerechten van de lunchkaart, is dat voor ons geen enkel probleem.’

Vers

Wie een kijkje in de vitrine neemt, krijgt direct zin in een van de mooie cakes. Allemaal zelfgemaakt op basis van het recept van Nuria. ‘Wij maken alles zelf’, vervolgt de eigenaresse. ‘Bij ons krijg je geen taarten met decoraties of marsepein. Wij maken cakes die bekend staan om haar rijke smaken. Zo maak ik chocoladecake op basis van echte chocolade en cheesecake op basis van roomkaas. Dat proef je.’

Alles op verzoek

Het aanbod taarten van Patagonias kent dagelijks zo’n twaalf tot vijftien verschillende soorten, maar wie iets bijzonders wil, krijgt iets bijzonders.
‘Laatst kwam er een vrouw die niet kon kiezen tussen de vanillecake, de chocoladecake en de redvelvet’, lacht Nuria bij de herinnering. ‘Toen heb ik speciaal voor haar een 3-in-1-taart gebakken. Ze vond het geweldig. Op verzoek kunnen we alles maken. Zo bevat mijn eigen carrotcake geen kaneel, omdat ik daar zelf geen liefhebber van ben. Maar wie een worteltjestaart mét kaneel wenst, krijgt uiteraard een worteltjestaart met kaneel.’

Pizza's, quiches, sandwiches, tosti's

Ook de lunchgerechten zijn allemaal huisgemaakt en gebaseerd op de gerechten die Nuria zelf lekker vindt. ‘We verkopen zelfgemaakte pizza’s, quiches, sandwiches en tosti’s. Allemaal met mijn eigen twist. Zo hebben onze pizza’s een meergranen bodem. Dat vind ik zelf het lekkerst; bovendien zijn de pizza’s met een bodem van witte bloem overal al te koop. Dat wil ik dus niet. Deze kun je alleen hier eten. Dat vind ik veel leuker.’

Informatie

Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | info@patagonias.nl | www.patagonias.nl

[advertorial]


Reacties