Pathé definitief niet naar Amstelveen

Amstelveen - Pathé heeft op 26 oktober jl. het Amstelveense college van B en W geïnformeerd dat zij om bedrijfseconomische redenen helaas niet door kan gaan met de realisatie van een Pathé bioscoop aan het Stadsplein in Amstelveen. Eind 2022 liet de bioscoopketen al weten dat alle nieuwbouwplannen, waaronder die in Amstelveen, met een jaar werden uitgesteld vanwege onder meer gestegen energieprijzen en bouwkosten.

Doorzetten verlevendiging Stadshart

De gemeente zet nog geen streep door de plannen om een bioscoop te realiseren in het Stadshart. Floor Gordon (wethouder Stadshart): 'We hebben prettig samengewerkt en begrepen dat de omstandigheden voor Pathé nu zodanig zijn dat het besluit voor een bioscoop niet te nemen is. Dat is vooral heel jammer voor onze jeugd en jongeren die zich er op hebben verheugd. Wij zullen ons blijven inzetten om een grote publiekstrekker naar het Stadshart te trekken die ook specifiek die doelgroep bedient.'

De gemeente onderzoekt op korte termijn alternatieve aanbieders of bioscoopconcepten. 'Naast de wens voor een bioscoop sturen wij aan op andere ontspanningsmogelijkheden en entertainment die het Stadshart kunnen verlevendigen,' zegt Floor Gordon. 'Wij gaan door met de plannen voor de vernieuwing van de cultuurstrip en passen deze aan op de gewijzigde situatie.'

Bioscoopontwikkeling Amstelveen

In april 2022 tekenden de gemeente en Pathé Theatres B.V. de koop- en anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen met ingang aan het Stadsplein. In november 2022 stelde de Amstelveense gemeenteraad het bestemmingsplan voor de bioscoopontwikkeling vast. Eind 2022 vroeg Pathé het college van B en W om een jaar uitstel voor haar definitieve besluit. Op 26 oktober 2023 trok Pathé zich definitief terug als ontwikkelaar van een bioscoop aan het Amstelveense Stadsplein en verzocht zij het college van B en W de eerder gesloten overeenkomst te beëindigen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.