Pathé definitief niet naar Amstelveen

Amstelveen - Pathé heeft op 26 oktober jl. het Amstelveense college van B en W geïnformeerd dat zij om bedrijfseconomische redenen helaas niet door kan gaan met de realisatie van een Pathé bioscoop aan het Stadsplein in Amstelveen. Eind 2022 liet de bioscoopketen al weten dat alle nieuwbouwplannen, waaronder die in Amstelveen, met een jaar werden uitgesteld vanwege onder meer gestegen energieprijzen en bouwkosten.

Doorzetten verlevendiging Stadshart

De gemeente zet nog geen streep door de plannen om een bioscoop te realiseren in het Stadshart. Floor Gordon (wethouder Stadshart): 'We hebben prettig samengewerkt en begrepen dat de omstandigheden voor Pathé nu zodanig zijn dat het besluit voor een bioscoop niet te nemen is. Dat is vooral heel jammer voor onze jeugd en jongeren die zich er op hebben verheugd. Wij zullen ons blijven inzetten om een grote publiekstrekker naar het Stadshart te trekken die ook specifiek die doelgroep bedient.'

De gemeente onderzoekt op korte termijn alternatieve aanbieders of bioscoopconcepten. 'Naast de wens voor een bioscoop sturen wij aan op andere ontspanningsmogelijkheden en entertainment die het Stadshart kunnen verlevendigen,' zegt Floor Gordon. 'Wij gaan door met de plannen voor de vernieuwing van de cultuurstrip en passen deze aan op de gewijzigde situatie.'

Bioscoopontwikkeling Amstelveen

In april 2022 tekenden de gemeente en Pathé Theatres B.V. de koop- en anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen met ingang aan het Stadsplein. In november 2022 stelde de Amstelveense gemeenteraad het bestemmingsplan voor de bioscoopontwikkeling vast. Eind 2022 vroeg Pathé het college van B en W om een jaar uitstel voor haar definitieve besluit. Op 26 oktober 2023 trok Pathé zich definitief terug als ontwikkelaar van een bioscoop aan het Amstelveense Stadsplein en verzocht zij het college van B en W de eerder gesloten overeenkomst te beëindigen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.