Illustratie zuidoostgevel, Gemeente Amstelveenb

Pathé stelt plan voor nieuwe bioscoop Amstelveen uit

Amstelveen -  Pathé Theatres B.V. heeft vandaag (4 november 2022) het college van B&W van Amstelveen geïnformeerd dat onder andere als gevolg van de gestegen energieprijzen en bouwkosten haar nieuwbouwprojecten, waaronder de nieuwe bioscoop in Amstelveen, met een jaar worden uitgesteld. Het college is teleurgesteld over het besluit.

Ondanks de teleurstelling is er ook begrip bij het gemeentebestuur vanwege 'de veranderende omstandigheden die momenteel in de wereld spelen'. De gemeente geeft aan nog steeds vertrouwen te hebben in de ontwikkeling en gaat verder met de eerder ingezette procedures.

In maart van dit jaar bereikten gemeente Amstelveen en Pathé reeds een koop- en anterieure overeenkomst, waarbij Amstelveen medewerking verleende aan de realisatie van een nieuwe bioscoop aan het Stadsplein in Amstelveen met 7 zalen en 1200 stoelen. 

Eerder vandaag vermeldde AmstelveenZ.nl dat de gemeenteraad het bioscoopplan volgende week zou behandelen. Het uitstelbericht van Pathé dat de gemeente vandaag kreeg, heeft geen gevolgen voor de behandeling van het bestemmingsplan: het raadsdebat van aanstaande woensdag 9 november gaat dus gewoon door. 


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.