GroenLinks Amstelveen

‘Pijnlijk duidelijk dat Amstelveense ouderen geen kant op kunnen’

Amstelveen - Tijdens een politieke bijeenkomst over de problematiek rond betaalbare ouderenwoningen in Amstelveen is pijnlijk duidelijk geworden dat veel ouderen geen kant op kunnen en hierdoor niet de levenskwaliteit krijgen waar ze na jaren hard werken recht op hebben.

Dat concludeert GroenLinks Amstelveen. De partij organiseerde afgelopen zaterdag een bijeenkomst over de problemen omtrent betaalbare ouderenwoningen en droeg daarbij mogelijke woonoplossingen aan. Voor de bijeenkomst was grote belangstelling. Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen werd de bijeenkomst ook via een livestream toegankelijk gemaakt.

Tekort

GroenLinks kwam met diverse expert-presentaties op de proppen over woonvormen en technologieen die kunnen bijdragen aan mogelijke oplossingen voor het groeiende probleem. De aanwezigen benadrukten het tekort aan betaalbare woningen die geschikt zijn voor ouderen.

Vervolg

Naar aanleiding van de bijeenkomst is GroenLinks van plan een vervolg te organiseren. Ook zegt de partij er alles aan te willen doen om het tekort aan betaalbare woningen voor ouderen weer op de agenda in de gemeenteraad te krijgen.  Geïnteresseerden die presentaties van de spreker willen ontvangen en/ of over het vervolg op de hoogte willen worden gebracht kunnen per e-mailcontact opnemen via fractie@groenlinksamstelveen.nl


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 11:00

Optometrie onder de loep

Amstelveen - Maar liefst 80% van het aantal patiënten met milde oogproblematiek kan worden onderzocht/verholpen door een optometrist. Alleen hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Zelfs huisartsen zijn soms onbekend met het beroep.