Pijnvrij paardrijden met HorseFit!

Pijnvrij paardrijden met HorseFit! Foto: Stephanie Boelens van Fysiotherapie Amstelstreek heeft een speciaal programma ontwikkeld voor paardrijders: Horsefit

AMSTELVEEN - Paardrijders opgelet! Heb jij last van blessures of lichamelijke ongemakken tijdens het paardrijden? Voormalig topruiter Stephanie Boelens van Fysiotherapie Amstelstreek heeft een revolutionair programma ontwikkeld waardoor je weer pijnvrij kan paardrijden: HorseFit.


- Lees verder onder deze advertentie -

Stephanie heeft haar praktijk in Westwijk op de eerste etage van MSJ Sports, waar ze samen met Mike Corveleijn eigenaar is. Ze heeft een grote passie voor de ruitersport en weet als voormalig topruiter als geen ander wat probleempunten zijn als je veel op een paard zit.

Plezier terug
Strakke gespannen spieren kunnen voor een hoop ongemak zorgen in bijvoorbeeld onderrug, maar ook armen, nek en benen kunnen flink te lijden hebben. Daardoor kan het plezier in paardrijden, ondanks dat veel ruiters grote liefde voor paarden hebben, verminderen.

Lage rugklachten
‘Je krijgt heel wat klappen op je rug te verwerken, daardoor hebben of krijgen veel ruiters last van lage rugklachten’, zegt Stephanie. Met HorseFit kan dat snel verleden zijn. HorseFit is een 7 weken durend programma (2x in de week 45 minuten) waarin problemen die paardrijders ervaren op persoonlijk niveau worden aangepakt. ‘Vaak heeft het te maken met de manier waarop men op het paard zit en dat men niets anders doet dan paardrijden,’ zegt Stephanie.

Zitbalans
Een belangrijk onderdeel van het HorseFit-programma is dan ook de verbetering van de zitbalans. Daarom gaat Stephanie samen met cliënten mee naar het paard, om te zien waar het eventueel aan schort. HorseFit voorziet niet alleen in fysiotherepeutische behandeling, maar vooral ook in performance coaching en training. Wat betreft training is de zogenoemde ‘core stability’ heel belangrijk.

Crossfit
Zelf heeft Stephanie veel baat bij crossfit gerelateerde trainingen. ‘Je wordt een stuk sterker en leniger.’ HorseFit is een combinatie van hands on en hands-off therapie. De therapie wordt afhankelijk van zorgverzekeraar deels vergoedt. Dus wil jij (weer) pijnvrij paardrijden neem voor meer informatie contact op met Stephanie!

Online programma
Daarnaast lanceert Stephanie binnenkort een online programma waarin zij paardrijders helpt fysiek fitter te worden, met een ijzersterke mindset. Een combinatie van online trainingen, lifestyle coaching en coaching op mentaal gebied, waardoor je een nog betere ruiter wordt!

Fysiotherapie Amstelstreek
Schweitzerlaan 30
Telefoon: 020 823 21 02
info@msjsports.nl
www.msjsports.nl

Stephanie Boelens, hier in actie als ruiter. (Foto: Stephanie Boelens)

(Advertorial)


Reacties