Pinoké binnen een jaar terug op hoogste niveau

Pinoké binnen een jaar terug op hoogste niveau Foto: De hockeysters van Pinoké vieren direct na de wedstrijd een feestje. [AmstelveenZ]

AMSTELVEEN – De vrouwen van het in Amstelveen hockeyende Pinoké zijn vandaag gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dankzij een 4-1 zege op Rotterdam is de promotie een feit.


- Lees verder onder deze advertentie -

Na de degradatie van vorig seizoen eindigde Pinoké in de overgangsklasse B na de reguliere competitie bovenaan. In de overgangsklasse A legde Rotterdam beslag op de eerste plek.

Professioneel

In een best-of-three-serie moesten Rotterdam en Pinoké vervolgens strijden voor promotie. Nadat  de eerste wedstrijd bij Rotterdam vorige week een 0-2 zege voor Pinoké had opgeleverd, maakte het team van Hans Oostindie vandaag het karwei professioneel af.

Sterre Deetman nam de eerste twee treffers van Pinoké voor haar rekening en Cecile Knuvers tekende acht minuten voor tijd voor de 3-0. Nadat de Argentijnse Maria Jimena Cedres uit een strafbal voor de 3-1 had gezorgd, bepaalde Dana Luykx uit een strafcorner de eindstand op 4-1.

Geslaagd

Dankzij de 4-1 zege is Pinoké er in geslaagd om binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Na afloop gingen de speelsters van de thuisclub in het Amsterdamse Bos volledig uit hun dak. Rotterdam krijgt in een best-of-three-serie tegen Groningen een nieuwe kans om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties