De hockeysters van Pinoké vieren direct na de wedstrijd een feestje. [AmstelveenZ]

Pinoké binnen een jaar terug op hoogste niveau

AMSTELVEEN – De vrouwen van het in Amstelveen hockeyende Pinoké zijn vandaag gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dankzij een 4-1 zege op Rotterdam is de promotie een feit.

Na de degradatie van vorig seizoen eindigde Pinoké in de overgangsklasse B na de reguliere competitie bovenaan. In de overgangsklasse A legde Rotterdam beslag op de eerste plek.

Professioneel

In een best-of-three-serie moesten Rotterdam en Pinoké vervolgens strijden voor promotie. Nadat  de eerste wedstrijd bij Rotterdam vorige week een 0-2 zege voor Pinoké had opgeleverd, maakte het team van Hans Oostindie vandaag het karwei professioneel af.

Sterre Deetman nam de eerste twee treffers van Pinoké voor haar rekening en Cecile Knuvers tekende acht minuten voor tijd voor de 3-0. Nadat de Argentijnse Maria Jimena Cedres uit een strafbal voor de 3-1 had gezorgd, bepaalde Dana Luykx uit een strafcorner de eindstand op 4-1.

Geslaagd

Dankzij de 4-1 zege is Pinoké er in geslaagd om binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Na afloop gingen de speelsters van de thuisclub in het Amsterdamse Bos volledig uit hun dak. Rotterdam krijgt in een best-of-three-serie tegen Groningen een nieuwe kans om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.