Jaap Maars

Pinoké en Rotterdam strijden om plek in hoofdklasse

AMSTELVEEN – De vrouwen van hockeyclub Pinoké staan in de play-offs tegenover Rotterdam. De winnaar van de best-of-three-serie promoveert naar de hoofdklasse.

Na de 0-1 zege op Wageningen heeft Pinoké afgelopen zondag de reguliere competitie afgesloten. De in Amstelveen hockeyende vrouwen eindigden uiteindelijk met tien punten voorsprong op HGC overtuigend op de eerste plek van de overgangsklasse B.

Promotie

De eerste plek betekent nog geen automatische promotie naar de hoofdklasse. Het vorig jaar gedegradeerde Pinoké moet daarom via de play-offs gaan proberen om er voor te zorgen dat er komend seizoen weer op het hoogste niveau kan worden gehockeyd.

Rotterdam eindigde als eerste in de overgangsklasse A en is daarom de tegenstander in de strijd om promotie. Pinoké meldt op zijn website dat de eerste wedstrijd van de best-of-three-serie komende zondag in de havenstad op het programma staat. Een week later vindt in het Amsterdamse Bos op zaterdag 26 mei de tweede ontmoeting tussen de twee clubs plaats. Beide wedstrijden beginnen om 12.30 uur.

Beslissing

Indien zowel Rotterdam als Pinoké één wedstrijd winnen, moet een derde duel de beslissing brengen. Deze beslissende wedstrijd staat indien nodig voor zondag 27 mei op het programma in het Amsterdamse Bos. Ook dit duel begint ook om 12.30 uur. Als Pinoké er niet in slaagt om Rotterdam te verslaan, volgt er een nieuwe best-of-three-serie tegen de nummer 11 van de hoofdklasse Huizen. Ook de winnaar van deze strijd hockeyt komend seizoen op het hoogste niveau.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen 28 mei 2020 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.