Pinoké en Rotterdam strijden om plek in hoofdklasse

Pinoké en Rotterdam strijden om plek in hoofdklasse Foto: Jaap Maars

AMSTELVEEN – De vrouwen van hockeyclub Pinoké staan in de play-offs tegenover Rotterdam. De winnaar van de best-of-three-serie promoveert naar de hoofdklasse.

Na de 0-1 zege op Wageningen heeft Pinoké afgelopen zondag de reguliere competitie afgesloten. De in Amstelveen hockeyende vrouwen eindigden uiteindelijk met tien punten voorsprong op HGC overtuigend op de eerste plek van de overgangsklasse B.

Promotie

De eerste plek betekent nog geen automatische promotie naar de hoofdklasse. Het vorig jaar gedegradeerde Pinoké moet daarom via de play-offs gaan proberen om er voor te zorgen dat er komend seizoen weer op het hoogste niveau kan worden gehockeyd.

Rotterdam eindigde als eerste in de overgangsklasse A en is daarom de tegenstander in de strijd om promotie. Pinoké meldt op zijn website dat de eerste wedstrijd van de best-of-three-serie komende zondag in de havenstad op het programma staat. Een week later vindt in het Amsterdamse Bos op zaterdag 26 mei de tweede ontmoeting tussen de twee clubs plaats. Beide wedstrijden beginnen om 12.30 uur.

Beslissing

Indien zowel Rotterdam als Pinoké één wedstrijd winnen, moet een derde duel de beslissing brengen. Deze beslissende wedstrijd staat indien nodig voor zondag 27 mei op het programma in het Amsterdamse Bos. Ook dit duel begint ook om 12.30 uur. Als Pinoké er niet in slaagt om Rotterdam te verslaan, volgt er een nieuwe best-of-three-serie tegen de nummer 11 van de hoofdklasse Huizen. Ook de winnaar van deze strijd hockeyt komend seizoen op het hoogste niveau.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties