Jaap Maars

Pinoké en Rotterdam strijden om plek in hoofdklasse

AMSTELVEEN – De vrouwen van hockeyclub Pinoké staan in de play-offs tegenover Rotterdam. De winnaar van de best-of-three-serie promoveert naar de hoofdklasse.

Na de 0-1 zege op Wageningen heeft Pinoké afgelopen zondag de reguliere competitie afgesloten. De in Amstelveen hockeyende vrouwen eindigden uiteindelijk met tien punten voorsprong op HGC overtuigend op de eerste plek van de overgangsklasse B.

Promotie

De eerste plek betekent nog geen automatische promotie naar de hoofdklasse. Het vorig jaar gedegradeerde Pinoké moet daarom via de play-offs gaan proberen om er voor te zorgen dat er komend seizoen weer op het hoogste niveau kan worden gehockeyd.

Rotterdam eindigde als eerste in de overgangsklasse A en is daarom de tegenstander in de strijd om promotie. Pinoké meldt op zijn website dat de eerste wedstrijd van de best-of-three-serie komende zondag in de havenstad op het programma staat. Een week later vindt in het Amsterdamse Bos op zaterdag 26 mei de tweede ontmoeting tussen de twee clubs plaats. Beide wedstrijden beginnen om 12.30 uur.

Beslissing

Indien zowel Rotterdam als Pinoké één wedstrijd winnen, moet een derde duel de beslissing brengen. Deze beslissende wedstrijd staat indien nodig voor zondag 27 mei op het programma in het Amsterdamse Bos. Ook dit duel begint ook om 12.30 uur. Als Pinoké er niet in slaagt om Rotterdam te verslaan, volgt er een nieuwe best-of-three-serie tegen de nummer 11 van de hoofdklasse Huizen. Ook de winnaar van deze strijd hockeyt komend seizoen op het hoogste niveau.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 19:49

Proef Vietnam in nieuwe delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Het Kostverlorenhof is alweer enige tijd een parel rijker: MayVy. Een kleurrijke winkel met heerlijke producten uit Vietnam en Zuid-Oost Azië. Eigenaresse Willow Le vertelt waarom ze haar carrière als data specialist in de E-commerce stopzette om haar passie te volgen: lekker eten! Als Vietnamese is eten onderdeel van haar levensstijl. En juist dat wil ze het Amstelveense publiek laten proeven.

Wonen gisteren 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP).