pixabay.com

Pizza Maffia in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveense bedrijf Digital Wizards heeft een nieuwe eten-bestelsite ontwikkeld, waarbij restauranthouders géén commissie hoeven te betalen. 

'Pizza Maffia', zoals de site heet, moet het antwoord zijn op de alsmaar stijgende commissies die (Amstelveense) horecaondernemers moeten afstaan aan de grote Nederlandse bestelsites. Het Amstelveense bedrijf Digital Wizards werd eerder dit jaar genomineerd voor de publieksprijs van de Ondernemer van het Jaar-verkiezing 2019-2020.

Dominante marktleiders
'Verschillende bezorgservices vragen torenhoge commissie-percentages', stelt Digital Wizards in een persbericht. 'Veel Amstelveense restauranthouders zitten klem, omdat ze zó afhankelijk zijn geworden van de huidige bezorgservices als Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats. Men spreekt zelfs van maffia-paktijken,' vertelt oprichter Hans Boersma tevens oprichter van internetbureau Digital Wizards. "En daar moet een einde aan komen. Pizza Maffia is het antwoord op de manier waarop het nu gaat. Het wordt hoog tijd dat restauranthouders weer uit de wurggreep van deze dominante marktleiders komen."

Zowel lokaal als landelijk
Boersma wil de komende maanden stad voor stad gaan aansluiten op Pizza Maffia. In Amstelveen zijn de eerste 40 ondernemers al aangemeld. Ook grote landelijke ketens als Domino’s Pizza, New York Pizza en Sparerib Express zijn vertegenwoordigd op Pizza Maffia. Aanmelden is gratis, de enige voorwaarde is dat restauranthouders zelf hun menukaart en openingstijden updaten. Er zijn inmiddels al een paar honderd restaurants bij Pizza Maffia aangemeld. 

Doneerknop
"We hebben het platform met ons bureau Digital Wizards opgezet, zonder dat we er iets aan verdienen. De afgelopen 2,5 maand hebben we meer dan 500 uur gestoken in dit nieuwe platform. We hebben nog veel wensen, waaronder een betaalmodule, zodat mensen ook direct op Pizza Maffia kunnen bestellen. Op de website staat nu ook een doneerknop, waarmee we 7000 euro willen ophalen. “Met dat geld kunnen we de betaalmodule financieren", aldus Boersma. 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.