Tawros Aslanjan (D66), Paul Feenstra (VVD), Arnout van den Bosch (PvdA)

Plan: meer ondersteuning voor Amstelveense huurders

Amstelveen - Bewoners van Amstelveense huurwoningen zijn veelal afhankelijk van grote en soms bureaucratische verhuurders. Het Amstelveense college (VVD, D66, PvdA) wil daar verandering in brengen door een organisatie op te zetten die Amstelveense huurders extra ondersteuning gaat bieden.

Volgens PvdA, D66 en VVD zijn Amstelveense huurders vaak onbekend met regelgeving en procedures, terwijl daar wel hun rechten en plichten in zijn vastgelegd. Het is volgens de drie partijen lastig voor huurders om hun weg te vinden bij verhuurders als zij vragen of klachten hebben.  

!WOON

Amstelveen ziet kansen daar verandering in te brengen en kijkt daarbij naar Amsterdam, waar enige tijde geleden !WOON werd opgericht. Deze onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk geeft bewoners informatie en advies over huren, kopen, energie, organisatie en participatie.

Praten

Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) gaat binnenkort in overleg met Amstelveense verhuurders om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. De gemeenteraad toonde zich eerder unaniem akkoord met het plan om de mogelijkheden te verkennen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.