De locatie op de Bovenkerkerhoek/Kalkbranderij in Amstelveen Zuid

Plan nieuwe tijdelijk woonunits langs Bovenkerkerweg: voor Oekraïense vluchtelingen en Amstelveense jongeren

Amstelveen - De gemeente Amstelveen wil op een braakliggend terrein langs de Bovenkerkerweg in Amstelveen Zuid (ter hoogte van Kalkbranderij/Zetterij) circa 80 tot 100 woonunits realiseren voor verschillende groepen mensen die urgent woonruimte nodig hebben: in eerste instantie voor Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen.

De politieke partij Actief voor Amstelveen pleit al enkele jaren voor jongerenwoningen op de bewuste plek in de vorm van tiny houses en vroeg afgelopen zomer nog opheldering over het uitblijven van de jongerenwoningen.

De gemeente geeft nu in een bericht op de gemeentelijke website aan dat het er een informatie-avond komt en dat ze woonunits wil bouwen in maximaal vier bouwlagen om er Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen tijdelijk te huisvesten, evenals Amstelveense jongeren die vanuit deze locatie kunnen doorstromen naar een permanente woonplek. De tijdelijke woonuints zouden voor een periode van 15 jaar gerealiseerd moeten worden.

Vroegtijdig betrekken

De gemeente geeft aan dat het aan de vooravond van het project staat: ‘De gemeente heeft woningcorporatie Eigen Haard gevraagd het woonconcept te ontwikkelen. De gesprekken met Eigen Haard zijn nog gaande. Om dit project te realiseren moet de jongerenontmoetingsplek (JOP) worden verplaatst meldt de gemeente.  Over de verplaatsing van de JOP gaat jongerenwerk in overleg met de jongeren. Eigen Haard en de gemeente vinden het belangrijk om direct omwonenden en bedrijven zo vroeg mogelijk te informeren en te horen wat belangrijk is bij de realisatie van de tijdelijke huisvesting, zodat input waar mogelijk kan worden meegenomen bij de uitwerking van de plannen.

Inloopavond

De gemeente organiseert een inloopavond op woensdag 16 november 2022 van 18.00 tot 19.30 uur in het raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen). Eigen Haard is daarbij ook aanwezig. Inlopen kan op elk moment. Tijdens deze avond kunnen belanghebbenden aangeven waar de gemeente rekening mee dient te houden, zoals verkeer, uitstraling van het gebouw/terrein. 'Misschien zijn er goede ideeën voor het inrichtingsplan, of willen mensen tijd en energie steken in het geven van een welkom gevoel aan de spoedzoekers,' aldus de gemeente.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.