De locatie op de Bovenkerkerhoek/Kalkbranderij in Amstelveen Zuid

Plan nieuwe tijdelijk woonunits langs Bovenkerkerweg: voor Oekraïense vluchtelingen en Amstelveense jongeren

Amstelveen - De gemeente Amstelveen wil op een braakliggend terrein langs de Bovenkerkerweg in Amstelveen Zuid (ter hoogte van Kalkbranderij/Zetterij) circa 80 tot 100 woonunits realiseren voor verschillende groepen mensen die urgent woonruimte nodig hebben: in eerste instantie voor Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen.

De politieke partij Actief voor Amstelveen pleit al enkele jaren voor jongerenwoningen op de bewuste plek in de vorm van tiny houses en vroeg afgelopen zomer nog opheldering over het uitblijven van de jongerenwoningen.

De gemeente geeft nu in een bericht op de gemeentelijke website aan dat het er een informatie-avond komt en dat ze woonunits wil bouwen in maximaal vier bouwlagen om er Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen tijdelijk te huisvesten, evenals Amstelveense jongeren die vanuit deze locatie kunnen doorstromen naar een permanente woonplek. De tijdelijke woonuints zouden voor een periode van 15 jaar gerealiseerd moeten worden.

Vroegtijdig betrekken

De gemeente geeft aan dat het aan de vooravond van het project staat: ‘De gemeente heeft woningcorporatie Eigen Haard gevraagd het woonconcept te ontwikkelen. De gesprekken met Eigen Haard zijn nog gaande. Om dit project te realiseren moet de jongerenontmoetingsplek (JOP) worden verplaatst meldt de gemeente.  Over de verplaatsing van de JOP gaat jongerenwerk in overleg met de jongeren. Eigen Haard en de gemeente vinden het belangrijk om direct omwonenden en bedrijven zo vroeg mogelijk te informeren en te horen wat belangrijk is bij de realisatie van de tijdelijke huisvesting, zodat input waar mogelijk kan worden meegenomen bij de uitwerking van de plannen.

Inloopavond

De gemeente organiseert een inloopavond op woensdag 16 november 2022 van 18.00 tot 19.30 uur in het raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen). Eigen Haard is daarbij ook aanwezig. Inlopen kan op elk moment. Tijdens deze avond kunnen belanghebbenden aangeven waar de gemeente rekening mee dient te houden, zoals verkeer, uitstraling van het gebouw/terrein. 'Misschien zijn er goede ideeën voor het inrichtingsplan, of willen mensen tijd en energie steken in het geven van een welkom gevoel aan de spoedzoekers,' aldus de gemeente.


Meer nieuws

Politiek vandaag 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Sport vandaag 09:09

World Cup Rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De ‘2023 World Para Dance Sport International Competition’ vindt aankomend Paasweekend plaats in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april doen meer dan 200 deelnemers uit 23 landen mee aan dit evenement. Deze wedstrijd is het hoogtepunt van het dansseizoen voor vele Nederlandse en internationale rolstoeldansers.

Sport vandaag 09:02

AmstelveenSport organiseert dit voorjaar 11 parkentocht

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit voorjaar de 11 parkentocht. De elf wandelingen van deze editie staan in het teken van 'Vit, vitaal en sociaal; er op uit met 11 soorten fruit'. Naast bewegen is gezonde voeding essentieel voor een fit en vitaal leven. Na afloop van elke wandeling ontvangen de deelnemers telkens een ander stuk fruit. 

Algemeen vandaag 08:56

Gemeente biedt isolatieactie aan in Amstelveen Noord

Amstelveen - Na Amstelveen Zuid is nu ook Noord aan de beurt. De Gemeente Amstelveen organiseert een collectieve isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord om zo het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.  

Advertorial Zakelijk gisteren 14:23

Hypotheekadvies voor starters

Amstelveen - Een eerste huis kopen is een belangrijke mijlpaal in je leven. Bij A&H Finance begrijpen we dat er veel vragen zijn en helpen je graag bij de aankoop van jouw droomhuis

Horeca gisteren 13:17

Micaro in het Oude Dorp officieel geopend

Amstelveen - Op 17 januari 2023 opende chef-kok Ming ietwat stilletjes de deuren van het exclusieve Aziatische restaurant Micaro, in het Oude Dorp van Amstelveen. Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen is Ming geen onbekende in de Oosterse keuken en heeft hij al de nodige ervaring opgedaan.