De locatie op de Bovenkerkerhoek/Kalkbranderij in Amstelveen Zuid

Plan nieuwe tijdelijk woonunits langs Bovenkerkerweg: voor Oekraïense vluchtelingen en Amstelveense jongeren

Amstelveen - De gemeente Amstelveen wil op een braakliggend terrein langs de Bovenkerkerweg in Amstelveen Zuid (ter hoogte van Kalkbranderij/Zetterij) circa 80 tot 100 woonunits realiseren voor verschillende groepen mensen die urgent woonruimte nodig hebben: in eerste instantie voor Amstelveense jongeren en Oekraïense vluchtelingen.

De politieke partij Actief voor Amstelveen pleit al enkele jaren voor jongerenwoningen op de bewuste plek in de vorm van tiny houses en vroeg afgelopen zomer nog opheldering over het uitblijven van de jongerenwoningen.

De gemeente geeft nu in een bericht op de gemeentelijke website aan dat het er een informatie-avond komt en dat ze woonunits wil bouwen in maximaal vier bouwlagen om er Oekraïense vluchtelingen met hun kinderen tijdelijk te huisvesten, evenals Amstelveense jongeren die vanuit deze locatie kunnen doorstromen naar een permanente woonplek. De tijdelijke woonuints zouden voor een periode van 15 jaar gerealiseerd moeten worden.

Vroegtijdig betrekken

De gemeente geeft aan dat het aan de vooravond van het project staat: ‘De gemeente heeft woningcorporatie Eigen Haard gevraagd het woonconcept te ontwikkelen. De gesprekken met Eigen Haard zijn nog gaande. Om dit project te realiseren moet de jongerenontmoetingsplek (JOP) worden verplaatst meldt de gemeente.  Over de verplaatsing van de JOP gaat jongerenwerk in overleg met de jongeren. Eigen Haard en de gemeente vinden het belangrijk om direct omwonenden en bedrijven zo vroeg mogelijk te informeren en te horen wat belangrijk is bij de realisatie van de tijdelijke huisvesting, zodat input waar mogelijk kan worden meegenomen bij de uitwerking van de plannen.

Inloopavond

De gemeente organiseert een inloopavond op woensdag 16 november 2022 van 18.00 tot 19.30 uur in het raadhuis (Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen). Eigen Haard is daarbij ook aanwezig. Inlopen kan op elk moment. Tijdens deze avond kunnen belanghebbenden aangeven waar de gemeente rekening mee dient te houden, zoals verkeer, uitstraling van het gebouw/terrein. 'Misschien zijn er goede ideeën voor het inrichtingsplan, of willen mensen tijd en energie steken in het geven van een welkom gevoel aan de spoedzoekers,' aldus de gemeente.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.