Gemeente Amstelveen

Plan: Tankstation & garage Groenelaan weg voor nieuwe woningen

Amstelveen - Op de plek van het tankstation en de (voormalige) autogarage annex showroom in de wijk Groenelaan bestaan plannen om een nieuw wooncomplex te realiseren.

Het College van B en W heeft een initiatief van toekomstig eigenaar Waterland Real Estate positief ontvangen en heeft besloten om de plannen samen met de initiatiefnemer verder uit te werken.

Tankstation verdwijnt bij doorgaan plannen

Het tankstation (SAKKO, vroeger Shell) komt niet elders terug in de wijk als de plannen doorgaan. De voormalige garage, waar de afgelopen jaren klassieke auto's (Fiat) stonden gestald en waarin vroeger jaren een VW-garage (WW Smit) was gevestigd, verdwijnt ook. De klassieke auto's zijn de afgelopen periode overigens al uit het pand gehaald. 

Initiatief

Het college van B en W beoordeelt het initiatief en toetst het eerst aan gemeentelijk beleid zoals stedenbouwkundige kaders, de woonagenda, de hoogbouwvisie en parkeernormen. Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66) laat weten het ingediende plan voor de ontwikkeling van woningen aan Newa 2 een mooi initiatief te vinden voor wat betreft het toevoegen van woningen conform de woonagenda. 'Met name het toevoegen van middeldure huur- en koopwoningen sluit daar goed op aan.

Gemeentegrond

Voor de ontwikkeling is het nodig dat de gemeente gemeentegrond verkoopt. Gordon: 'Het brandstofverkooppunt op gemeentegrond wordt gesaneerd, maar ook verdwijnt er wat gras en struiken langs de Sportlaan. Dat moet gecompenseerd worden. Per saldo is er meer groen en van een betere kwaliteit in dit plan beoogd, doordat tussen het bestaande appartementengebouw en de nieuwbouw een verhoogd groen verblijfsgebied wordt ingericht'.

Buurt informeren

Het is een uitdaging om het project stedenbouwkundig in te passen in de bestaande omgeving. De gemeente en Waterland Real Estate vinden het belangrijk dat de buurt tijdig wordt betrokken en de mogelijke herontwikkeling met aandacht voor de omgeving plaatsvindt. Daarom informeert Waterland Real Estate de buurt alvast over het b en w besluit om de eerste verkenning te omarmen.

Omwonenden

Na de zomer van 2020 worden omwonenden betrokken bij de voorgenomen plannen. Nadat de ontwikkelaar overeenkomsten met de gemeente sluit, kan de gemeente er een project van maken. De volgende stap is de verdere uitwerking van het plan in een concept-startnotitie die de gemeente te zijner tijd ter inzage legt. Vervolgens moet het bestemmingsplan worden aangepast. Over beide documenten besluit de gemeenteraad als het plan tot ontwikkeling komt.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.