Gemeente Amstelveen

Plan voor 25 luxe appartementen in Texelstraat

Amstelveen – Het ziet er naar uit dat er 25 luxe appartementen worden gebouwd in de voormalige Opel garage op de hoek van de Vlielandstraat en de Texelstraat in Amstelveen. Daarnaast is er een plan voor een kinderdagverblijf op het terrein.

De voormalige Opel garage aan de Vlielandstraat 1 wordt al een paar jaar niet meer gebruikt. De eigenaar is daarom met de gemeente in gesprek over de herontwikkeling van het terrein.

Dure segment

De gemeente werkt mee aan de realisatie van een kinderdagverblijf op de begane grond en 25 appartementen op de verdiepingen. De appartementen verschillen in grootte en zijn gemiddeld 100 vierkante meter groot. Ze vallen volgens een bericht op de website van de gemeente Amstelveen in het dure segment. Het is nog onduidelijk of de appartementen zullen worden verkocht of verhuurd.

Om het kinderdagverblijf en de luxe appartementen te kunnen realiseren, moet worden afgeweken van het bestemmingsplan. In verband hiermee zal de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken naar verwachting in november 2018 ter inzage worden gelegd.

Bouwplan

De architect heeft inmiddels al een definitief bouwplan ingediend bij de gemeente. Daarmee is de procedure voor het realiseren van de appartementen en het kinderdagverblijf van start gegaan. De benodigde vergunning zal vermoedelijk in het voorjaar van 2019 worden verleend.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.